Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WRC CROATIA RALLY

Janica vozila reli s osmerostrukim svjetskih prvakom: 'Baš je ludo! Išla bih još stotinu puta'

Janica WRC Croatia Rally
Foto: Mirko Janković, WRC Croatia Rally
1/7
18.04.2024.
u 18:02

WRC Croatia Rally vozi će kroz pet hrvatskih županija – Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku te grad Zagreb

Hrvatska skijašica Janica Kostelić pridružila se osmerostrukom svjetskom prvaku Sebastianu Ogieru tijekom probnog brzinskog ispita „shakedowna“. Večerašnjim ceremonijalnim startom i predstavljanjem posada, od 18:30 sati kod Zagrebačkih fontana, službeno počinje ovogodišnje svjetsko automobilističko prvenstvo WRC Croatia Rally koje se četvrti put održava u Hrvatskoj.

Hrvatskim dionicama u idućim danima utrkivat će se najtrofejnije svjetske rally posade i najveći rally vozači današnjice među kojima i prošlogodišnji laureat Elfyn Evans, osmerostruki svjetski prvak Sebastien Ogier i vodeći u sezoni 2024 Thierry Neuville. Od hrvatskih vozača na Croatia Rallyju gledat ćemo: Viliama Prodana, Jana Pokosa, Slavena Šekuljicu, Tomasa Hrvatina, Željka Magličića, Igora Mandića i Igora Tomljanovića.

VIDEO Filip Zubčić na postolju nakon dvije godine

Adrenalinskim rally vožnjama nije odoljela niti najtrofejnija hrvatska skijašica i jedna od najvećih hrvatskih sportašica svih vremena, Janica Kostelić. Na poziv organizatora Janica je iskusila čari rally vožnje te se tijekom probnih brzinskih ispita provozala u bolidu s osmerostrukim svjetskim prvakom Sebastienom Ogierom

„U početku mi je izgledalo sporije nego što sam očekivala, ali išla bih još stotinu puta. Baš je ludo! Način na koji prolaze te zavoje, nevjerojatno kako auto to može podnijeti. Meni je najveća fora kak' može prije lakat zavoja zaštopat, u pet metara sa 130 uspori na 30 na sat!“, izjavila je Janica nakon rally vožnje.

WRC Croatia Rally vozi će kroz pet hrvatskih županija – Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku te grad Zagreb. Sve informacije dostupne su na www.rally-croatia.hr te putem službene mobilne aplikacije „Croatia Rally“ prilagođene iOS i Android sustavima.

GALERIJA Real slavio u drami penala! Unatoč Modrićevu promašaju, Madriđani su porazili prvake

Janica WRC Croatia Rally
1/35

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije