Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogroman odaziv

Počeo jedan od najvažnijih sportskih događaja u godini kojeg fanovi jedva čekaju

WRC Croatia Rally
Foto: PIXSELL/IPA
1/8
18.04.2024.
u 16:13

Danas kreće oktanski spektakl, a domaći i strani fanovi već rade planove gdje pratiti omiljenu utrku i potražiti okrjepu

Hrvatska se po četvrti put priprema za uzbuđenje koje nosi organizacija Svjetskog prvenstva u reliju (WRC). Dolazak WRC utrke u bilo koju zemlju nije samo sportski događaj, već prilika da organizatori milijunima gledatelja pokažu ljepotu, strast prema automobilizmu i turistički potencijal svoje zemlje. Slično kao i legendarni Tour de France, WRC utrka pruža nevjerojatnu promociju zemlje na globalnoj razini. Milijuni gledatelja širom svijeta pratit će događaj putem televizije, interneta i društvenih mreža. Uz televizijsku, WRC ima brojnu vjernu publiku iz cijelog svijeta koja će četiri dana uživo obilaziti lokacije brzinskih ispita i na licu mjesta svjedočiti kako najbolji rally vozači rade čuda u najboljim automobilima na svijetu, i sve to na slikovitim hrvatskim cestama. Svoje mjesto pokraj staze i ove će godine potražiti brojni domaći navijači. Primjerice, lani je rally uživo pratilo oko 400.000 navijača, a ove godine očekuje se i veća brojka. Brojni lokalni hoteli, restorani i turističke agencije već su spremni uslužiti ih.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

WRC vozači, za koje se smatra da su općenito među najboljima na svijetu, kažu da su naše ceste nepredvidive i drugačije od bilo kojeg “full tarmac” rallya na svijetu i zbog toga se rado vraćaju na WRC Croatia. Uz to, hvale i nezaboravnu atmosferu duž staza, a strastvenog navijanja vjerujemo neće nedostajati ni u slijedeća tri dana. Imati ovako prestižno natjecanje “u svojem dvorištu” zato jer velika čast i organizacijski izazov. Organizatori su se i ove godine odlično pripremili tako da bi na stazama trebalo sve „štimati“ bez greške. Dok će se vozači suočavaju s izazovnim uvjetima na cestama kojima prolaze kroz raznolike krajolike - od uskih zagorskih cestica do planinskih “hairpinova” na Platku, navijačima će najveći izazov biti pronaći dobru i sigurnu poziciju za gledanje utrke te osvježenje.

INA - tradicionalni partner i sponzor WRC-a

Foto: Željko Puhovski

Prvi izbor za potražiti osvježenje na putu do brzinaca su svakako maloprodajna mjesta Ine, gdje se možete opskrbiti vrhunskim Class Plus Expert gorivima, ali i finom ponudom iz Fresh Cornera. samoj utrcilae. Tako će g i na lokacijama brzinskih ispita. Ove godine, INA slavi svoju 60. obljetnicu postojanja te je kroz sva ta desetljeća bila pouzdan partnera automotosporta u Hrvatskoj. Uz WRC Croatia Rally je od samog početka i vjernost je još jedna zajednička vrijednost koju kompanija dijeli s automobilizmom i rally navijačima. Kroz INA Loyalty program vrijednosti INA svakodnevno nagrađuje svoje kupce i zato se kupovina na najvećoj maloprodajnoj mreži benzinskih postaja u Hrvatskoj uvijek isplati. Svakako će se isplatiti i rally navijačima ovih dana.

Foto: Željko Puhovski

Sad kad znate što vas sve čeka, pronađite svoju sigurnu poziciju kraj staze i uživajte u oktanskom spektaklu jer WRC utrka u Hrvatskoj predstavlja više od sportskog događaja. Pokažemo zajedno svijetu sportski duh navijača, naše ljepote, strast prema automobilizmu i turistički potencijal. Svakako posjetite Fresh Corner u pauzama između brzinskih ispita i uživajte u svjetski poznatom spektaklu s milijunima fanova diljem svijeta.

Sadržaj nastao u suradnji s Inom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije