Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI/STARI PRVAK

Vettel: Neću stići kralja; Schumi: Ne brini, hoćeš!

Sebastian Vettel (1)
AFP
09.10.2011.
u 19:45

Na VN Japana S. Vettelu trebao je za potvrdu naslova samo bod, a osvojio ih je 15 (3. mjesto).

Nijemac je opet na tronu formule 1, ništa čudno, na to smo u posljednja dva desetljeća ionako navikli. Nekoć Michael Schumacher (42), danas Sebastian Vettel (24). Pitanje koje se logično nameće, može li plavokosi mladić dostići rekordera svih vremena?

– Može! Rekordi su tu da se ruše, a Sebastian je na pravom putu. Naporno je radio, sada mu sve dolazi na naplatu – smatra Schumi.

Lov na nemoguće

Zasad je Vettel najmlađi prvak, dvostruki prvak, pobjednik utrke, osvajač pole postiona, vozač koji je stao na podij, osvojio bod...

– Uvijek će me uspoređivati sa Schumijem, svi idemo njegovim stopama, ali radio je zaista dugačke korake. Bit će to teško, jako teško... – kaže svjetski prvak, koji je naslov potvrdio u Suzuki.

Da vidimo što Vettela čeka u lovu na "nemoguće". Trenutačno se bori za što više pobjeda u sezoni. U Japanu je trećim mjestom ispao iz utrke da prestigne Schumachera s 13 pobjeda u 2004., eventualno se s njime može izjednačiti budući da su još četiri utrke do kraja, a on ima devet pobjeda.

Nadalje, Schumacher će ove sezone od plaće zaraditi 21, a Vettel "samo" 16 milijuna eura. Slavni Nijemac osvojio je sedam naslova prvaka, od čega pet zaredom u zlatno doba Ferrarija na početku novog tisućljeća.

Schumi ima 91 pobjedu (Vettel 16), prvih startnih pozicija 68 (Vettel 23), najviše podija u sezoni 17 (Vettel 14 i sigurno će ga već ove godine stići).

– Bude li Vettel taj koji će srušiti moje rekorde, bit ću presretan. Dobri smo prijatelji, pratim ga još dok je bio dječarac i nimalo se ne bih ljutio da mu to uspije! – dodaje Schumacher.

Ima 18 godina "fore"!

A sada zaista svjedočimo zlatnom dobu Red Bulla, s vozačem koji ima još 18 godine "fore" da stigne kralja.

– Sve što je postigao je fenomenalno, pitanje je hoće li ikada jedan od vozača uspjeti ono što je on učinio, a kamoli neki Nijemac – kaže Vettel. Priča jedno, a što misli učiniti, gledat ćemo, sigurno je, još godinama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije