Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ŠEF

Todt: Slučaj Briatore neće utjecati negativno na FIA-u

Jean Todt
Reuters
23.10.2009.
u 19:48

Na konferenciji za novinare poslije predsjedničkih se izbora Francuz Jean Todt premijerno predstavio svjetskoj javnosti kao novi čelni čovjek Međunarodne federacije autosportova (FIA).

- Volim akciju, volim napredak i drago mi je što je toliko zemalja glasovalo za mene - izjavio je bivši proslavljeni šef momčadi Ferrarija, koji je s Michaelom Schumacherom u bolidu priskrbio talijanskoj momčadi pet uzastopnih naslova svjetskog prvaka od 2000. do 2004. godine.

- Izborni je dan gotov. Idemo sad svi skupa u realizaciju zajedničkih nam ciljeva, uključujući i one koji su bili protiv mene. I njima su moja vrata otvorena.

- Ne slažem se s onima koji tvrde da je FIA-i potrebna totalna promjena. Govorio sam tijekom kampanje o konstruktivnim promjenama, o potrebi prilagodbe na činjenice i okolnosti koje su danas totalno različite no što su bile prije deset godina. Suočeni smo s novom ključnom automobilskom erom, pitanjima okoliša i globalnog zatopljenja. Sve to ima snažan utjecaj na autoutrke.

- Istina je da se tijekom godina, ne samo u posljednjoj ili u dvjema posljednjima, pojavilo mnogo problema, no Formula 1 ostala je jedan od najvećih sportova. Sve kontroverze koje su se dogodile otvorile su oči ljudima unutar organizacije, tako da sam optimističan: stvari će se popravljati.

Todt je također najavio da će formirati posebno, neovisno tijelo unutar FIA-e, koje će se baviti takvim tipom kontroverzi.

- Želim stvoriti Disciplinsku komisiju FIA-e, koja će raditi neovisno od ikakvih vanjskih utjecaja.

- Također, ne vjerujem da “slučaj Briatore” može na bilo koji način pogubno utjecati na FIA-u. On je sada ionako stvar redovnog suda.

Flavio Briatore redovnom je sudu u Parizu podnio tužbu na odluku FIA-e, koja ga je doživotno suspendirala iz svih sportskih natjecanja pod svojim okriljem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije