Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VITALIJ PETROV

Rus nudi 15 milijuna eura za ulazak u Formulu 1

Vitalij Petrov
Reuters
22.01.2010.
u 12:45

Vitalij Petrov, ruski pilot i aktualni doprvak u seriji GP2, natjecanju iz kojeg Formula 1 regrutira talente, pod svaku cijenu želi voziti za jednu od momčadi u Formuli 1 već ove sezone.

Stoga je za 19 utrka u 2010. protiv Schumachera, Buttona, Hamiltona, Vettela, Masse i ostalih majstora brzine spreman ponuditi 15 milijuna eura.

Njemački Bild piše o toj bizarnoj ponudi istodobno se pitajući: "Je li Rusu u krvi više votke ili benzina?"

- Želim u Formulu 1, želim obračun s najboljima – izjava je kojom Petrov demantira eventualnu neozbiljnost informacije.

Novac, tvrdi, može skupiti od bogatih ruskih sponzora poput Sberbanka ili Gazproma, koji su spremni uložiti golem novac da napokon vide jednog Rusa u najelitnijemu trkaćem natjecanju.

Za njega bi mogli biti zainteresirani u momčadima poput Renaulta, Camposa i USF1, koji još nisu kompletirali ni vozačku ekipu niti godišnji proračun, koji se penje u Formuli 1 i do 100 milijuna eura godišnje.

Willi Weber, dugogodišnji menadžer Michaela Schumachera, potvrđuje da vozačko financiranje momčadi nije zapravo ništa novo u Formuli 1.

- U tom svijetu samo vrhunski piloti zarađuju dobar novac. Ostali moraju zapravo ulagati da bi sudjelovali. Tko to jednom učini, obično to mora nastaviti tijekom cijele karijere. Osim ako je ekstratalent...

Jedan od takvih, piše Bild, bio je baš Michael Schumacher koji je 1991. godine platio 200.000 maraka da bi nastupio u debitantskoj utrci za Jordan. Kasnije je u Ferrariju zarađivao 30 milijuna eura na godinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije