Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Španjolske

Lewisu Hamiltonu oduzet pole-position u Barceloni!

'(L to R) Ferrari\'s Spanish driver Fernando Alonso, McLaren Mercedes\' British driver Lewis Hamilton and William\'s Venezuelan driver Pastor Maldonado celebrate in the parc ferme at the Circuit de Ca
'DIMITAR DILKOFF'
12.05.2012.
u 17:22

S prve pozicije u utrci u Španjolskoj krenut će Venezuelanac Pastor Maldonado, kojemu će to biti prvi pole-position karijere.

McLaren će ipak malo pričekati na jubilarni 150. pole-position u povijesti te momčadi. Naime, njihovom vozaču Lewisu Hamiltonu komisija je oduzela pole-position zarađen na kvalifikacijama za VN Španjolske (nedjelja, 14 sati)! I to zbog toga jer je Britanac, pokazalo se, vozio s manje goriva od dozvoljenog. Stoga i ne čudi što je prvog pratitelja, Venezuelanca Pastora Maldonada ostavio za više od pola sekunde s fantastičnim vremenom 1:21.707. Bio je to treći Hamiltonov pole-position, no oduzet mu je za "zelenim stolom".

Tako će s prvog mjesta po prvi put u karijeri startati Maldonado koji je s Williams Renaultom kvalifikacije odvezao za 1:22.285, dok će kao drugi krenuti domaći vozač Fernando Alonso u Ferrariju (1:22.302). "Grešnik" Hamilton kažnjen je da krene s posljednje pozicije u utrci. Vodeći u ukupnom poretku, Sebastian Vettel krenut će sa svojim Red Bullom sa skromnog osmog mjesta (1:22.884), no Nijemac nije vozio kvalifikacije do kraja, kalkulirajući s gumama.

Inače, u McLarenu su se pokušali buniti protiv te odluke, navodeći kako je viša sila kriva za taj nedostatak goriva u bolidu, no komisija nije uvažila njihove argumente, pa je momčad na kraju prihvatila kaznu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije