Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA NAGRADA MALEZIJE

Lewis ponovno vjeruje McLarenu

Lewis Hamilton
AFP
02.04.2010.
u 21:52

Lewis Hamilton nije imao puno vremena za ljutnju na McLaren zbog vrlo loše strategije u Australiji. Karavana se preselila u Maleziju, a svjetski prvak iz 2008. godine na Sepangu djeluje neuhvatljivo.

- Moram se osloniti na ekipu. Kada sam u bolidu, ne znam točno što se događa oko mene. Australija je jedno dobro iskustvo nakon kojeg trebamo ići naprijed. Mi kao ekipa pobjeđujemo i gubimo zajedno - objasnio je trenutnu situaciju u McLarenu Hamilton.

Težak vikend za Ferrari
Da je Australija zaboravljena pokazali su i slobodni treninzi u petak. Lewis je djelovao odlično, bio je uvjeljivo najbrži na oba slobodna treninga.

- Zasad izgledamo jako dobro i naši se bolidi čine vrlo kompetitivnima, ali puno faktora tu igra ulogu. Ne znamo koliko su ostale momčadi imale goriva u bolidima, a i vrijeme naravno može biti faktor - rekao je Hamilton.

 McLaren posebno može veseliti činjenica da je Ferrari za njim bio u zaostacima većim od sekunde.

- Pred nama je puno posla kako bismo bili spremni za utrku. Čini se da nas čeka vrlo težak vikend - poručili su iz Ferrarija.

Kvalifikacije bi u normalnim okolnostima opet imale jednu od ključnih uloga, ali za vozače na Sepangu puno važnije od vožnje u subotu, bit će naklonost neba u nedjelju. Popodnevni pljusak u Maleziji je normalna stvar, a u nadi da će ove sezone vozači odvoziti više od  33 prošlogodišnja kruga, organizatori su pomaknuli održavanje utrke sat vremena ranije (10 sati po hrvatskom vremenu).

Malezijac spašava Sepang

Na Sepangu će se ove godine voziti 12. put, a već prije tri godine Bernie Ecclestone upozorio je Malezijce da će morati nešto uložiti ne žele li postati 'stara kuća koju nitko ne želi'. Domaćini su morali pronaći način kako naći potrebnih 60 milijuna dolara za renoviranje, jer je vlada nakon prvih 4-5 izdanja izgubila interes za utrku. U igru se tu uključio Lotus i na prvom slobodnom treningu u njihov je bolid sjeo domaći dečko Fairuz Fauzy. Dečko nije pokazao neko zavidno znanje, osvojio je tek 22. mjesto, ali šef staze Razlan Razali bio je presretan tim potezom.

- Mislim da ćemo s Lotusom na stazi i Fauzyjem u njihovoj ekipi pridobiti ponovni interes vlade da nam odobre sredstva za sljedeću godinu.

Dok oni čekaju odobravanje sredstava za sljedeću sezonu vozači će u subotu u 10 sati voziti kvalifikacije, a u isto vrijeme samo dan kasnije, svi će nestrpljivo očekivati hoće li se ove godine odvoziti više od 33 kruga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije