Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN NJEMAČKE

Ferrarijevi cirkusanti ilegalni dogovor platili 100 tisuća dolara

Ferrari
AFP/PIXSELL
26.07.2010.
u 00:20

Predstavu koje se ne bi posramili ni u cirkusu "Moira Orfei" izveli su Ferrarijevi vozači na utrci u Hockenheimu.

Predstavu koje se ne bi posramili ni u cirkusu "Moira Orfei" izveli su Ferrarijevi vozači na utrci u Hockenheimu. Za namještanje rezultata – platit će 100.000 dolara.

Felipe Massa vodio je od prvog zavoja, a Fernando Alonso uspuhano ga je slijedio, nekoliko puta pokušao ga je i prestići, no neuspješno.

Poruka "odozgo"

U 50. krugu stigla je poruka u Massine slušalice:

– OK, nego Fernando je mnogo brži od tebe. Je li ti jasno što to znači?

Brazilac je šutio, ali potvrdan odgovor stigao je već u sljedećem krugu. Podignuo je nogu s gasa, pomaknuo se u stranu i pustio momčadskog kolegu da ga pretekne. Stigao mu je još i mahnuti...

– Ne znam o čemu govorite! – pravio se blesav Fernando Alonso nakon utrke. Nije mu bilo čudno ni to što mu Massa nije želio ni čestitati, što su ga i hostese gledale s podsmijehom.

– Vidio sam da je na izlasku iz zavoja Felipe zakočio, nešto malo usporio. Nisam puno razmišljao, samo sam dodao gas, bilo je još malo krugova do kraja. Znate, jednom je on brži, drugi put ja – izbjegavao se i dalje Alonso pomiriti s činjenicom da pobjedu nije zaslužio. Odlučili su tako čelnici Ferrarija, ipak je Španjolac prema bodovima vozač koji još može napasti naslov prvaka. Počinje druga polovica sezone i vremena još ima. Njihov motiv je još i jasan, ali način na koji su to izveli daleko od nagrade za "fair play".

– Zaslužio sam pobjedu. Bila je to dobra utrka. Jesam li propustio Alonsa? O tome zaista nemam što reći, gledali ste sami. Prestigao me... Radim za momčad, što ću – tužan je bio Massa.

Imao je sreće na startu, Sebastian Vettel zaboravio je pritisnuti gas pa je s drugoga mjesta dospio na početak, a i Alonso je preskočio vozača Red Bulla, pa su obojica od početka bila u vodstvu.

– Ono što su izveli vozači Ferrarija, ilegalno je jer dogovori su zabranjeni u pravilima formule 1 – komentirao je naš stručnjak Mladen Jergović i pogodio srž problema.

Krađa, prijevara...

Samo nekoliko sati nakon toga uslijedila je i kazna, 100.000 dolara, jer bilo je sasvim očito da je manevar izveden tek nakon direktive iz boksa, a one su od 2002. godine zabranjene. Podsjetimo, zakuhao je opet Ferrari, kada je Barrichello na VN Austrije "pričekao" Schumachera ispred cilja.

Crveni i dalje ne odustaju od svoje strane priče.

– Nije bilo nikakvih instrukcija. Ne mislim da je učinjeno išta loše ili da smo išli kontra pravila. Fernando je bio malo brži, pa smo samo to dojavili vozačima – kazao je Luca Colajanni iz Ferrarija.

Komentara 9

FO
formulašica
00:42 26.07.2010.

ovo jest ilegalno, al svi znamo da je ipak Alonso bolji i puno brži, te jos uvijek u igri za naslov! nisu to tako trebali ako nista drugo...al mi je ipak na kraju bilo zao Masse, jer ja bi ubila onog ko bi mi to napravio...a tu je i visoka kazna!...

VI
vidinvas
17:42 25.07.2010.

činjenica je da je alonso bio brzi cjelu utrku i da ga je massa usporava

MA
maxxxx
00:38 26.07.2010.

ne razumijem te momčadi da takve stvari ne mogu dogovoriti prije utrke ili u tijeku, ali malo disretnije, nekim šiframa, a ne ovako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije