Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORA NA OPERACIJU

Marko Tomas šest tjedana na štakama

\'30.08.2010, Abdi Ipekci Arena, Istanbul, TUR, 2010 FIBA World Championship, Slovenia vs Croatia, im Bild Marko Tomas  of Croatia vs Miha Zupan of Slovenia during the Preliminary Round.  Foto: nph /
Pixsell
06.09.2011.
u 14:28

Ozljeda stražnje lože u majici s hrvatskim grbom stajat će Marka Tomasa najmanje tri mjeseca neigranja košarke. Tek kada je došao u Istanbul, u svoj Fenerbahče, magnetskom je rezonancijom ustanovljeno koliko je njegova ozljeda ozbiljna

Pukla su mu dva mišića stražnje lože i mora hitno na operaciju u München. Biceps femoris puknuo mu je kod hvatišta, a semitendinosus se jedva drži, napuknut je 90 posto. Nakon operacije Tomasu slijedi višemjesečna rehabilitacija koja će podrazumijevati i šest tjedana života na štakama.

Doznajemo da je Marko ljutit na Hrvatski košarkaški savez što se nije više brinuo za njegovu ozljedu s kojom je trenirao i igrao prve dvije utakmice Eurobasketa. Tomas je taj problem osjetio još u Londonu, na utakmici protiv Francuske istegnuo je zadnju ložu, i već je tamo trebao otići na magnetsku rezonanciju kako bi se vidjelo kojih je razmjera ta ozljeda.

No, štedljivi HKS nije htio izdvojiti 500 ili 1000 funti pa se čekalo s povratkom u Zagreb. Nažalost, Marko je nezaliječen nastavio trenirati i igrati (vukla ga je želja za reprezentacijom) sve dok u dvoboju s Makedoncima u jednom prodoru nije osjetio strašnu bol.

Razumljivo, nakon svega, zabrinut je hoće li se uspjeti vratiti na vrijeme da uhvati formu i koliko će mu, nakon oporavka, ti mišići biti elastični. Budu li kruti, a to će ovisiti i o rehabilitaciji, mogli bi biti još skloniji pucanju.

Ozlijeđeni mu suigrač Roko Ukić, koji nije ni nastupio na Eurobasketu, mogao bi biti spreman  za mjesec dana.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:26 06.09.2011.

I drzao sam se rekao sam istinu. Sto u prevodu znaci da je hrvatska potonula u kosarci, i ne vidim zbog cega sam obrisan...

OB
-obrisani-
15:20 06.09.2011.

Zbog cega me brisete kada sam kulturan??? (Držite se teme članka. admin)

MA
Majur
16:44 06.09.2011.

ajd marloboro ne trkeljaj....tema je Tomasova ozlijeda,a ne ono sto tebe drzi na zivotu....Pisi pismo u Den Haag i tuzi VL sto te brisu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije