Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autotrolej

Unatoč lažnim svjedodžbama, vozači mogu voziti autobuse

Autotrolej
Foto: Goran Kovacic/pixsell
18.12.2014.
u 12:35

Unatoč falsificiranim svjedodžbama, desetorica vozača riječkog "Autotroleja" kojima je otkazan ugovor o radu, mogu se ponovno javiti na natječaj ovog gradskog prijevoznika ili bilo kojeg drugog poslodavca u Hrvatskoj i EU, potvrdio je Miljenko Gočin, predsjednik Hrvatskog sindikata vozača

Unatoč falsificiranim svjedodžbama, desetorica vozača riječkog "Autotroleja" kojima je otkazan ugovor o radu, mogu se ponovno javiti na natječaj ovog gradskog prijevoznika ili bilo kojeg drugog poslodavca u Hrvatskoj i Europskoj uniji, potvrdio je za Večernji list Miljenko Gočin, predsjednik Hrvatskog sindikata vozača.

Napominje kako je zakon usklađen s propisima EU, stoga svatko s položenom određenom kategorijom može obavljati taj posao.

- Vozači koji u Hrvatskoj voze putnike do 30. lipnja 2015. godine imaju rok i za polaganje stručnog ispita u Hrvatskom autoklubu. U ovome trenutku, oni i dalje mogu raditi kao vozači autobusa - objašnjava Gočin.

Ističe kako vozači za koje je utvrđeno da su falsificirali svjedodžbe, zakonski nisu nesposobni za posao vozača, zbog čega se i oni mogu zaposliti u Hrvatskoj i EU. Napominje da im je u trenutku zapošljavanja bila potrebna svjedodžba o završenom školovanju, no sada im nije potrebna, već samo položena kategorija i upisana licenca u vozačkoj dozvoli s time da do 30. lipnja iduće godine moraju položiti ispit. Naime, prema direktivi EU, što je uvršteno i u naše zakone, škola za vozače više nije obavezna, kaže Gočin. Obavezu polaganja stručnog ispita imaju i vozači teretnih vozila, rok je do 30. lipnja 2016. godine.

>> Zbog lažnih diploma deset vozača Autotroleja pred otkazom

Komentara 2

MH
mrtav-hladan
02:20 19.12.2014.

Njima je mama govorila sine ako neces ici u skolu bit ces vozac

MH
mrtav-hladan
13:09 19.12.2014.

Ocigledno da nisu bili sposobni zavrsiti skolu ni za vozaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije