Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobitnica pet Večernjakovih ruža

VIDEO Barbara Kolar: 'Radio se jako puno promijenio, ali utjecaj radija ne jenjava'

Zagreb: Večer Večernjakovih Ruža
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/40
29.02.2024.
u 22:03

Jedna od omiljenih televizijskih voditeljica kao i drag radijski glas je Barbara Kolar. Ona je osvojila do sada čak pet Večernjakovih ruža, a sada je dodala i jednu Zlatnu ružu. Kaže kako ne može birati između televizije i radija.

Fantastična voditeljica Barbara Kolar (54) dosad je osvojila pet Večernjakovih ruža, a sada i jednu Zlatnu ružu. - Dobiti Ružu velika je čast i posebno zadovoljstvo. Znam da se zadnjih godina događalo da sam, kad bih bila nominirana, Ružu i odnijela kući. Ali, u početku nije bilo tako. Inače, sve dok me ne bi prozvali, ne bih vjerovala da ću se dočepati Ruže - otkrila nam je Barbara Kolar koja je osvojila i jedan Večernjakov ekran. - Red slanine i red šunke pa tako pet-šest puta - veselo je dodala Barbara.

Rođena je 1970. u Čakovcu, ali osnovnu školu je završila u Bjelovaru gdje se, sa svojom obitelji još kao dijete, doselila. Kako je otac radio na televiziji, obitelj se iz Bjelovara preselila u Zagreb gdje Barbara nastavlja svoje školovanje. Završila je Veterinarski fakultet gdje je stekla zvanje doktorice veterinarske medicine, ali strukom se nikad nije bavila.

Novinarsku karijeru započela je na radiju (Radio Samobor i Radio Velika Gorica), a od 1996. počela je s radom na HTV-u. Tamo je postala prepoznatljiva osoba, a iza nje stoje projekti poput „Dobro jutro, Hrvatska“, „Kruške i jabuke“, „Ples sa zvijezdama“, „Zvijezde pjevaju“, „30 u hladu“, „Kod nas doma“ te mnogi drugi. Često ih je vodila s Duškom Ćurlićem pa možemo ju smatrati polovicom najpoznatijeg televizijskog voditeljskog para.

VEZANI ČLANCI:

Njen glas zaplovio je radijskim eterom 14.5.2008. godine putem frekvencija Antene Zagreb gdje je ostala 12 godina, a nastavila je 2020. u novom radiju naziva TOP radio. 

- Radio se jako puno promijenio, ali mi je drago da utjecaj radija zapravo ne jenjava. Mislim da je radio u Hrvata koliko god to paradoksalno i strašno zvučalo, u Zagrebu pomogao potres i pandemija. Potres prije svega zato što su ljudi u panici i u tom trenutku izašli i vozili se u autu te slušali informacije - objasnila je radijska voditeljica. No, iako se okušala i na radiju i na televiziji, ne može odlučiti što joj je draže. - Kad nema televizije, onda mi fali televizija. Kad nema radija, fali radio. Paše mi jedno i drugo - zaključila je. 

Komentara 1

ME
MediciKM
10:05 01.03.2024.

Bravo Bari, super nam ponovno izgledaš. Dobila par kila i sada si prava dama. SAmo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije