Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva medijska nagrada

Tko je sve slavio na 30. Večernjakovoj ruži? Miach, Superpotjera, Sabina Tandara Knezović...

Zagreb: Dobitnici ovogodišnje 30. medijske nagrade "Večernjakova ruža" u Hrvatskom narodnom kazalištu
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/171
22.03.2024.
u 21:50

Ružu u kategoriji radijska emisija godine osvojila je emisija "Draga nam je Istra" s Radio Istre, a u drugoj radijskoj kategoriji, onoj za radijsku osobu godine slavio je Miljenko Cvitković Minja. Digitalna ruža za 2023. godinu pripala je emisiji "Explora", a novo lice godine je Miach. Televizijska osoba godine po glasovima čitatelja Večernjeg lista je Sabina Tandara Knezović, a glumačko ostvarenje imali su Slavko Sobin i Tihana Lazović. Glazbenik godine je Gibonni, a TV emisija godine "Superpotjera". Nagrada za životno djelo pripala je Miroslavu Liliću.

Završena je dodjela 30. Večernjakove ruže. Ruža je prva medijska nagrada u Hrvatskoj, osnovana 1994. godine te ove godine slavi svoj 30. rođendan. Kao i za sve rođendane, i ovaj smo proslavili na najglamurozniji način - dodjelom nagrada medijskim stručnjacima uz odličnu zabavu. Najprestižnija i najstarija medijska nagrada u Hrvata dodjeljivala se u osam kategorija i to su bile: Digitalna ruža, Glazbenik godine, Glumačko ostvarenje godine, Novo lice godine, Radijska emisija godine, Radijska osoba godine, Televizijska emisija godine i Televizijska osoba godine, a povodom 30. rođendana tu je i posebna kategorija za životno djelo.

Večernjakove ruže ove godine osvojili su... Ružu u kategoriji radijska emisija godine osvojila je emisija "Draga nam je Istra" s Radio Istre, a u drugoj radijskoj kategoriji, onoj za radijsku osobu godine slavio je Miljenko Cvitković Minja. Digitalna ruža za 2023. godinu pripala je emisiji "Explora", a novo lice godine je Miach. Televizijska osoba godine po glasovima čitatelja Večernjeg lista je Sabina Tandara Knezović, a glumačko ostvarenje imali su Slavko Sobin i Tihana Lazović. Glazbenik godine je Gibonni, a TV emisija godine "Superpotjera". Nagrada za životno djelo pripala je Miroslavu Liliću.

Dodjela nagrada se održala se u zagrebačkom HNK, a prisustvovale su brojne istaknute osobe među kojima su bili nominirani, prezenteri, glazbenici i drugi uvaženi gosti. Čast najaviti nominirane i uručiti im nagrade imale su brojne istaknute osobe iz javnog života među kojima su bili: glumica Nina Violić, voditelj Saša Kopljar, glumica Bojana Gregorić Vejzović, radijski voditelj Vedran Car, pjevačica i voditeljica Sanja Doležal, glumac Enis Bešlagić, voditeljica Antonija Blaće, urednik i voditelj Mislav Togonal, voditeljice Mojmira Pastorčić, Jelena Pajić i Marija Miholjek, pobjednici HRT-ova showa "The Voice Hrvatska" Martin Kosovec i Vinko Čemeraš, pjevačica Zdenka Kovačiček i glumac Goran Bogdan.

Bitno je napomenuti i da su dobitnike birali čitatelji Večernjeg lista, kao što to čine i svake godine. Uz Ružu se veže i obećanje dobrog provoda za koji su ove godine bili zaduženi: Nina Badrić, Vesna Pisarović, Lorena i Baby Lasagna.

TIJEK VEČERI PRATITE U NASTAVKU:

21: 38 Završila je 30. Večernjakova ruža!

- Hvala vam! Bilo nam je lijepo s vama! - poručili su voditelji za kraj i poželjeli ugodnu večer svima.

21:35 TV emisija 2023. godine je "Superpotjera".

- Hvala svima - poručio je urednik kviza Igor Grković, a lovkinja Morana Zibar dodala je: 'Napokon osveta šmokljana'. 

- Hvala svima, ali i Kotigi koji je odlučio ne doći, omogućio nam je svima da stanemo na pozornicu - poručio je lovac Krešimir Sučević Međeral, dok se lovac Sven Marcelić nadovezao: ''Ovime se pokazuje da se znanje vrijedi nagraditi''.

22.03.2024., Zagreb - Dobitnici medijske nagrade "Vecernjakova ruza" cija je dodjela odrzana u Hrvatskom narodnom kazalistu. TV emisija godine: Superpotjera (HRT) Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

21:32 Došli smo i do posljednje kategorije. TV emisije godine. Prezenterice su glumice Nina Violić i Bojana Gregorić Vejzović. 

– Ovo je zadnja kategorija, hajmo štedjeti vrijeme za tulum – nasmijano je počela Gregorić Vejzović, a kolegica Violić je dodala: - After se sprema gore, već smo malo probale hrane. – Catering je sjajan – zaključila je Gregorić Vejzović. – Jako mi je drago što ste došli u Hrvatsko narodno kazalište – dodala je Violić. Nominirani su: Betonski spavači (HRT), Dosje Jarak (RTL), Masterchef (NOVA TV), Superpotjera (HRT) i The Voice Hrvatska (HRT).

Foto: Igor Soban/PIXSELL

21:29 Baby Lasagna izveo je svoju pjesmu "Rim Tim Tagi Dim".

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

21:27 Barbara i Duško najavljuju posebni glazbeni broj, nastup umaškog glazbenika Marka Purišića poznatijeg kao Baby Lasagna. Marko će predstavljati Hrvatsku na Euroviziji u Švedskoj te trenutno slovi kao favorit na eurovizijskim kladionicama.

21:24 Glazbenik godine jest Gibonni. Nagradu u njegovo ime preuzeo je Nikša Bratoš. 

- Prije svega, Gibo vas sve pozdravlja. Trenutno je u virozi pa je htio to ostaviti za sebe - poručio je Bratoš uz smijeh pa dodao:

- Htio bih čestitati svima nominiranima, ali i dobitnicima i Večernjaku što već 30 godina održava tradiciju. Hvala i svima koji su glasovali jer je njihov glas omogućio onima koji to rade da osjete još malo ponosa.

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Glazbenik godine: Gibonni. Nagradu preuzeo Niksa Bratos Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

21:20 Ruža se dodjeljuje i u kategoriji glazbenika godine, a nagradu će dobitnicima predati pobjednici HTV-ovog showa "The Voice Hrvatska" Martin Kosovec i Vinko Čemeraš. Martin i Vinko pokušali su podijeliti nekoliko savjeta te njima nasmijali sve prisutne.

– Imamo par savjeta koje smo dobili od starijih kolega kako bi mogli uspjeti u glazbenoj industriji – počeo je Kosovec i dodao da je prvi savjet da budu toliko dobri da ih drugi ne mogu ignorirati. Ćemeraš je nasmijao sve u publici svojim savjetom: - Riskiraj jer ako ne riskiraš ništa, ne riskiraš sve – zabunio se pjevač. – Barem znam nasmijati – zaključio je Vinko.

– Nikad, ali nikad ne objavljuj album u istoj godini kada ga objavi Gibonni – završio je pobjednik posljednje sezone popularnog showa.  Nominirani u ovoj kategoriji su bili: Doris Dragović, Gibonni, Grše, Let 3 i Vesna Pisarović.

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

21:16 Nominirani u ovoj kategoriji su: Živko Anočić, Tihana Lazović i Slavko Sobin, Krešimir Mikić, Goran Navojec i Marija Škaričić, a nagrada je pripala Tihani Lazović i Slavku Sobinu.

- Hvala svima, imamo dosta nagrada od publike. Radili smo film za publiku, drago nam je da je dopro do njih - poručio je Slavko.

- Svi smo mi ovdje da progovaramo o demonima društva, svakako je to zlostavljanje žena. Ako već ne mijenjamo svijet, barem da mijenjamo pojedince - poručila je Tihana, na što je Slavko poručio: ''A meni je rekla da se nije pripremala za govor!''

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

21:15 Nagradu svojim kolegama će uručiti Goran Bogdan, a Goran Višnjić javio se videopozivom iz Engleske.

- Ovako ću ja kad narastem, s plaže - našalio se Bogdan nakon videopoziva.

Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

21:14 Duško otkriva da je iduća kategorija glumačko ostvarenje godine.

21:08 Ovogodišnju, jubilarnu Večernjakovu ružu svojim je nastupom uveličala i Nina Badrić koja je izvela pjesmu "Molitva". 

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

21:01 Posebna nagrada koja se dodjeljuje svakih pet godina, a sada i povodom 30. rođendana Večernjakove ruže jest nagrada za životno djelo. Na pozornicu su se popeli glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić i urednik zabavnog programa HRT-a Mario Sedmak.

- Moram priznati da sam jako emotivan večeras, zato što nagradu za životno djelo ove godine će dobiti čovjek koji je generacije nas učio, koji nam je bio mentor, koji je stvarao televiziju, koji je bio pojam televizije. Čovjek širokih pogleda. Čovjek koji je prije pet godina ovdje stajao sa mnom kada smo još jednom velikanu Oliveru Mlakaru dodijeli nagradu za životno djelo. Dame i gospodo, molim vas da svi ustanete i za početak svi zaplješćete jednom i jednom Miroslavu Liliću - poručio je Klarić.

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

- Dopustite da ne govorim svojim riječima o svom kolegi i prijatelju, već da prenesem što je govorio on sam: "Cijela moja životna filozofija glasi - družite se ljudi, volite se, svađajte se, vodite ljubav, radite što god, samo se družite. Budite jači od boli, pobijedite crne misli, pobjegnite od problema. Volite, ljubite, darujte. Praštajte. Ako nećete sad, popravnog nema, jer život je jedna jedina premijera koja nema reprizu. To je jedina emisija koja  se više nikad neće ponoviti" - dodao je Sedmak te istaknuo da je Lilić uvijek isticao ljubav prema svojoj obitelji.  Nagradu za životno djelo Miroslava Lilića preuzela je njegova kći Matea Lilić Zlački.

Hvala svima. Neka Ruža bude simbol jedinstvenosti kao što je bio moj tata. Nadam se da će plamen života živjeti u svima kojima je ispunio život. Hvala vam - poručila je.

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Miroslav Lilić dobio je Ružu za životno djelo. Kcer Matea Lilic Zlacki. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

20:57 Za TV osobu godine nominirani su:  Damira Gregoret (RTL), Sabina Tandara Knezović (Nova TV), Domagoj Novokmet (N1), Aleksandra Stanković (HRT) i Martina Validžić (HRT). Nagradu je osvojila Sabina Tandara Knezović.

- Nova,  imamo ju. Bože, što sam nervozna. Posvetila bih je samoj sebi, 18 godina mukotrpnog rada, svi u novinarstvu znaju što je to. Ne bih ipak bila fer kad ne bih rekla da je iza mene Nova TV uz koju sam doživjela profesionalnu punoljetnost. Moja redakcija, moji urednici, moj Branimir, Željka... Puno hvala svima, mojim prijateljicama, a najviše mojoj obitelji, Knezovićima, koji su moji stup i moj bedem. Beskonačna ljubav i podrška, bez njih ne bih bila što jesam. Moje najveće ljubavi Andrija i Katja, hvala. Katja, nađi mjesto gdje ćemo staviti ovu Ružu, sretan ročkas Ruži! - poručila je Sabina.

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Sabina Tandara knzovic dobitinca Ruze za TV osobu godine Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

20:55 Duško je otkrio da slijedi kategorija TV osoba godine, a prezentirat će je voditeljica i pjevačica Sanja Doležal te glumac Enis Bešlagić.

- Nema blesimetra, nema ništa. Sve moraš iz glave - poručio je Enis šaljivo.

Foto: Igor Soban/PIXSELL

20:51 Vesna Pisarović, koja je nominirana za glazbenicu godine, na pozornici izvodi svoju pjesmu "Ti ne znaš što je ljubav" u malo drugačijem aranžmanu.

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

20:47 Kopljar i Togonal otkrili su da su nominirani u ovoj kategoriji: Domagoj Ivanković, Lovro Juraga, Lorena, Katja Matković i Miach, a prestižna crvena statua pripala je Miach.

- Ovo stvarno nisam očekivala. Ne znam što da kažem... Želim se svima u žiriju zahvaliti što su pratili moj rad. Sada se mogu javno zahvaliti svim slušateljima, zbog njih mogu živjeti svoje snove. Hvala mojoj yem obitelji, ali i pravoj obitelji. Najviše moram spomenuti producenta Lockrooma, molim pljesak za njega! Neću stati na ovome, ali ovo je potvrda da idem u dobrom smjeru - poručila je Miach s pozornice. 

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

20:44 Ćurlić najavljuje iduću kategoriju i prezentere. Ružu u kategoriji "Novo lice godine" dodijelit će voditelji Saša Kopljar i Mislav Togonal.

- Novo lice godine nije kategorija Nove TV - našalio se Kopljar te dodao da se ne sjeća kada je on bio mlad.

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

20:42 Digitalna ruža pripala je ekipi Explore.

- Uh! Hvala svima na pljesku, hvala Radio Puli i HRT-u što su mi omogućili da jednom tjedno na manje od metra budem sat vremena s Koradom Korlevićem, čovjekom koji širi nevjerojatnu energiju i koju mi svakoga utorka pokušavamo prenijeti već 20 godina, a već desetak mjeseci na gledatelje. Veliki pozdrav svim našim Eksplorijancima! - zaključak je urednika emisije Elvisa Milete.

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

20:38 Barbara Kolar najavljuje sljedeću kategoriju - Digitalnu ružu. Ova kategorija najmlađa je te se dodjeljuje tek od 2022. godine. Prezenteri su voditelji Jelena Pajić i Vedran Car. Nominirani su: Explora, Podcast Inkubator, Špica, Ida Prester i Videobox.

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

20:34 Duško Ćurlić najavio je nastup mlade glazbenice Lorene koja je nominirana u kategoriji novo lice godine. Lorena je pjevala pjesmu "Jedno bez drugoga".

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

20:32 Statuu Ruže u kategoriji radijske osobe godine osvojio je Miljenko Cvitković Minja.

- Uvijek sve ja moram! Čestitke Večernjaku, hvala HRT, publici, žiriju, suprugi i curama što me trpe. Živjeli, nema se tu što puno za reći! - poručio je s pozornice.

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Radijska osoba godine: Miljenko Cvitkovic Minja Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

20:28 Barbara Kolar najavljuje iduću kategoriju, riječ je o radijskoj osobi godine, a prezentirat će je pjevačica Zdenka Kovačiček i voditeljica Antonija Blaće. Nominirani u ovoj kategoriji su: Daniel Bilić i Matko Antonović (Yammat FM), Miljenko Cvitković Minja (Radio Sljeme), Kristina Iveković (Medulin FM), Renata Belc-Krog (Radio Tvornica) i Dinko Putrić (Laganini FM).

Foto: Igor Soban/PIXSELL

20:26 Emisija "Draga nam je Istra" s Radio Istre pobjednica je u kategoriji radijske osobe godine.

- Čestitke prije svega Večernjakovoj ruži, sretni smo što slavimo svi zajedno 30. rođendan i što slavimo jedni druge i što slavimo našu publiku. Zbog njih postojimo. Zato hvala Večernjaku na nominaciji, hvala našim dragim slušateljima koji su glasali za nas. Hvala svim skromnim i vrijednim Istrijankama i Istrijanima koji čuvaju našu narodnu baštinu. Neki to čine na tradicionalan način, a neki, poput našeg Baby Lasagne, na suvremen način. Još jedno veliko hvala svim kolegicama i kolegama koje su, u ove 33 godine, radile na emisiji Draga nam je Istra. Jednoj od njih, Elijani, našoj hrabroj lavici, posvećujemo ovu Ružu. Eli, ovo je za tebe! Hvala svima! - poručila je urednica emisije Melita Gržić Pincin.

22.03.2024., Zagreb - U Hrvatskom narodnom kazalistu odrzana je dodjela medijske nagrade "Vecernjakova ruza", najstarije i najvaznije medijske nagrade. Radijska emisija godine: Draga nam je Istra (Radio Istra) Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL

20:23 Prezenterice u  kategoriji za Radijsku emisiju godine su voditeljice Mojmira Pastorčić i Marija Miholjek. Nominirani u su: Draga nam je Istra (Radio Istra), Dolcevita (Radio Sljeme), Psiholog(I)ja (Radio Sljeme), Ritam srca (Radio Ritam) i Žena zmaj (Laganini FM).

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

20:22 Voditelji na pozornici su predstavili žiri te otkrili da je prva kategorija u kojoj ćemo otkriti pobjednika ona za radijsku emisiju godine. Najavili su i prezenterice za ovu kategoriju.

20:20 Voditelji su pozdravili gledatelje i publiku.

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

20:18 Proslavu 30. rođendana najprestižnije i najglamuroznije medijske nagrade u Hrvata otvorila je Plesna skupina Ivone Perkov koja je plesala na hitove iz 1994. godine. Neki od hitova koje smo mogli čuti su: "Tek je 12 sati", "Šumica", "Totalno sam lud", "Laži me" i drugi. 

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

20:17 Voditelji Barbara Kolar i Duško Ćurlić prisjetili su se događaja iz 1994. godine, godine kada je održana prva Večernjakova ruža.

20:15 Počela je Večernjakova ruža

19:00 Uzvanici i nominirani polako pristižu na Večernjakovu ružu. Na crvenom tepihu možemo vidjeti: pjevačicu Zdenku Kovačiček, novinarku Martinu Validžić, voditelja Sašu Kopljara u društvu obitelji, voditeljicu Mariju Miholjek, voditeljicu Jelenu Pajić, radijskog voditelja Trpimira Vickovića Vicka, novinara i urednika Mislava Togonala, glumicu Bojanu Gregorić Vejzović i mnoge druge. 

18:30 Večernjakova ruža samo što nije počela, a tim povodom i zagrebački HNK, mjesto održavanja dodjele, ističe se u posebnom izdanju! Zgrada HNK jedno je od mjesta održavanja zagrebačkog Festivala svjetla, a zasvijetlila je i posebnim simbolima Ruže. Naime, HNK večeras svijetli u boji posebnog crvenog cvijeta dok se polako okupljaju uzvanici i nominirani.

Zagreb: Dobitnici ovogodišnje 30. medijske nagrade "Večernjakova ruža" u Hrvatskom narodnom kazalištu
1/19

Komentara 5

Avatar film
film
19:45 22.03.2024.

jel ima hrvata među dobitnicima?

ZO
Zoran
20:08 22.03.2024.

Ne može to tako. Nema Milanovića (ili nisam dobro vidio),ne može početi bez njega. Tko će vrijeđati one koji nisu uz njega?

DO
doktorica
21:45 22.03.2024.

poslušnici,to što nemaju pojma niti stila,nije bitno,glavno je da su podobni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije