Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poseban izazov

Povijesna Večernjakova ruža 2020.: Zbog koronavirusa prvi put se dodjeljivala virtualno

Zagreb: Zbog koronavirusa Večernjakova ruža dodijeljena virtualnim putem
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/13
16.03.2024.
u 07:02

Zbog pandemije se Ruža 2020. dodjeljivala virtualno. Izravni televizijski prijenos iz HNK bio je bez publike, prezentera i nominiranih, a na propisanoj distanci na pozornici praznog kazališta bili su samo voditelji Doris Pinčić i Duško Ćurlić.

Organizacija svake nove dodjele Večernjakove ruže uvijek je bila izazov, no Ruža koja se dodjeljivala 2020. za ostvarenja postignuta godinu ranije bila je uistinu jedinstvena jer se zbog pandemije dodjeljivala virtualno. Izravni televizijski prijenos iz HNK bio je bez publike, prezentera i nominiranih, a na propisanoj distanci na pozornici praznog kazališta bili su samo voditelji Doris Pinčić i Duško Ćurlić.

Prezenteri su uključivali putem Skypea i najavljivali nominirane, glazbenici su pjevali iz svojih domova. Bilo je izazova, straha hoće li veza pucati, ali bilo je i beskrajne želje da se u novom normalnom razveseli ljude. Naposljetku, sve je prošlo besprijekorno, reakcije su bile fantastične, a 26 godina nakon utemeljena Večernjakove ruže ova je prva virtualna dodjela nagrada postala povijesna.

Laureati posebne Ruže bili su Tony Cetinski kao glazbenik godine, Zoran Šprajc kao televizijska osoba godine, dok su najviše glasova čitatelja za radijsku osobu godine dobili Marko Bratoš i Hrvoje Kečkeš za "Jutarnji klub" Narodnog radija.

Jelena Miholjević dobila je Ružu za glumačko ostvarenje, a novo lice godine bila je glumica Tara Thaller. Televizijska emisija godine bilo je "Provjereno" Nove TV, a radijska emisija ""Povratak u budućnost" Roberta Marekovića emitirana na Hrvatskom radiju.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Na Večernjakovoj ruži rađale su se ljubavi koje traju i danas

Zagreb: Zbog koronavirusa Večernjakova ruža dodijeljena virtualnim putem
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije