Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMJEĆUJETE LI RAZLIKU?

FOTO Princ Harry i Meghan Markle postali nove žrtve umjetne inteligencije u kraljevskoj obitelji

Foto: Screenshot/CBS News
1/10
17.04.2024.
u 21:00

Umjetna inteligencija generirala je fotografiju koja prikazuje Harryja i Meghan u festivalskom izdanju Coachelle. Prizor se pojavio na Instagramu i izazvao brojne reakcije.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, princ Harry (39) i Meghan Markle (42) nastavljaju privlačiti pažnju javnosti. Nakon pojavljivanja na humanitarnom polo turniru održanom u Miamiju i otkrivanja novog poslovnog projekta, spominje ih se i u kontekstu najpoznatijeg glazbenog festivala Coachella. 

Festival u kalifornijskoj pustinji privukao je brojna poznata lica, pa i ona koja fizički nisu prisustvovala zabavi. Naime, umjetna inteligencija proizvela je fotografiju koja prikazuje Harryja i Meghan u festivalskom izdanju Coachelle. Prizor se pojavio na Instagramu, a tema objave su poznate osobe odjevene u komplete u kojima ih se inače ne može vidjeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fab! (@thatsfabofficial)

Uz članove kraljevske obitelji, Instagram stranica objavila je umjetnom inteligencijom generirane fotografije pape Franje, Kanye Westa, Elona Muska, Chrisa Hemswortha, Anne Wintour, Eda Sheerana, Jasona Momoe i Marka Zuckerberga. Dok njezin suprug na sebi nosi kaubojski komplet - šešir, traper košulju i hlače te veliki remen - Markle ima indijanski outfit, a oboje nose tamne sunčane naočale. 

Ovo nije prvi put da se fotografije vojvotkinje od Sussexa uljepšavaju filterima, a možda najpoznatiji primjer manipulacije umjetnom inteligencijom u slučaju kraljevske obitelji dogodio se kad je javnost primjetila da je fotografija Kate Middleton za Majčin dan dorađivana u raznim aplikacijama. Nakon toga pokrenuta je lavina u kojoj su otkriveni i drugi slučajevi digitalnog filtriranja članova kraljevske obitelji, od kojih nisu svi dobrovoljni.

GALERIJA: Meghan Markle otkrila novi projekt i iznenadila mnoge: 'Ovo izgleda ukusno!'

1/6

Podsjetimo, Meghan Markle nedavno je otkrila novi poslovni poduhvat. Naime, Markle je na adresu odabranih influencera i osoba iz javnog života poslala staklenke džema od jagode. Među prvim sretnicima koji su se pohvalili primitkom ovog ekskluzivnog proizvoda jesu argentinska influencerica Delfina Blaquier i modna dizajnerica Tracy Robbins.

Blaquier se oglasila putem priče na osobnom Instagram profilu gdje je pohvalila najnoviji poklon vojvotkinje od Sussexa: - Džem od jagode čini me sretnim. I ja obožavam vaš džem, American Riviera Orchard - napisala je uz fotografiju staklenke na čijoj etiketi piše "10 od 50", prema čemu se može zaključiti kako je proizvod limitiran.

VEZANI ČLANCI:

Prije toga sa svojim suprugom se pojavila na humanitarnom polo turniru održanom u Miamiju. Kamere nisu propustile zabilježiti nijedan potez slavnog para, a nakon što je u javnost izašao rijedak prizor njihovog poljupca, internetom se počeo širiti dio snimke koja ih prikazuje u malo drugačijoj atmosferi.

Riječ je o trenutku s dodjele odličja u kojem vojvotkinja sugerira nepoznatoj ženi, koja se htjela fotografirati pokraj Harryja, da ne može pozirati pored njezina supruga, pritom inzistirajući da ona bude pokraj princa. Markle je od žene zatražila da se pomakne, te se naposlijetku vidno zbunjena osoba premjestila i za fotografiju pozirala pokraj Meghan.

GALERIJA: VIDEO Meghan Markle otjerala nepoznatu ženu od princa Harryja, snimka postaje viralna

1/13

- Zašto je Meghan otjerala ovu predivnu damu?", "Meghan se mogla pomaknuti u stranu i dozvoliti dami da stane pored Harryja, ali ona samo misli na sebe i svoje potrebe te se boji da će on pobjeći", "Nesigurnost i nepristojnost Meghan ovdje je očita", "Bože moj, ona je uvijek neugodna i sebe stavlja u prvi plan" - samo su neke od kritika upućenih na račun ponašanja supruge princa Harryja.

Dodatnu pozornost privukla je haljinom s prorezom s prednje strane, ispod koje nije obukla grudnjak, a nosile je i cipele s vrtoglavo visokim potpeticama. Neposredno prije ovog događaja Meghan i Harry su nakratko razmijenili nježnosti slaveći pobjedu na turniru. Zanimljivo, uz njih je cijelo vrijeme bila Netflixova snimateljska ekipa koja je to zabilježila za snimanja njihove dvije nove serije

VIDEO: William je odgovorio Harryju na privatnu poruku, ali ton nije bio bratski i pomirljiv

    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije