Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SFERAKON 2014.

Kako u kratku priču utrpati i likove i zaplet i smisao - dođite u radionicu Milene Benini

milena benini
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
14.05.2014.
u 14:19

Na ovogodišnjoj konvenciji SFeraKon možete naučiti i tajne pisanja kratki priča. Iskoristite nova znanja i sudjelujte u natječaju za najbolju kratku SF priču iQ magazina.

I ovogodišnji SFeraKon, najveća hrvatska, ali i regionalna konvencija znastvene fantastike, ponudit će mnogo sadržaja i pregleda domaće SF književnosti. Diljem svijeta raste trend popularnosti sage Igra prijestolja, filmovi o fantasyju i SF-u izdaju se kao na traci, no kakva je situacija u Hrvatskoj?

Doznat ćete na 36. Danima znanstvene fantastike SFeraKon koji se održava od 16. do 18. svibnja u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). 

Na konvenciji će iQ magazin predstaviti svog natječaj za kratku SF priču. Dosad objavljene priče možete pronaći OVDJE

A svi novi autori, te oni koji žele usavršiti svoje pisanje mogli bi na SFeraKonu i naučiti koji trik zanata u radionici Milene Benini. 

- Kratka priča je vrlo zahtjevna forma: u malo prostora treba utrpati i zaplet, i likove, i smisao. S druge strane, baš zato što je kratka, može nastati u relativno malo vremena. Sve to zajedno čini je idealnim 'vježbalištem' za mlade pisce - upravo onakve kakve ćemo, nadamo se, otkriti u IQ natječaju za SF-priču. Svatko na početku treba i malo pomoći, pa ćemo zato pokušati malo istesati osnove zanata - otkriva Milena Benini, autorica i urednica, te predsjednica natječaja za kratku SF priču iQ magazina.

Radionica MIlene Benini "Glava, rep i ništa više" održava se u sklopu SFeraKona u sobi A-201 u subotu od 15 do 17 sati, odmah nakon predstavljanja natječaja za kratku SF priču iQ magazina koje počinje u 14.15 sati u dvorani Bijela soba. 

>>Otvoren drugi krug natječaja za kratku SF priču iQ magazina

>>Pročitajte priče iz natječaja iQ magazina

Komentara 1

AM
a_morte_i_rossi
07:34 01.07.2014.

odlično...do sad objavljene priče su imale sve to šta gospođica milena traži....i zaplet i smisao...daj pliz....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije