Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Jadranka Nišević: Radio je zaraza i posao 
koji ne može raditi svatko

14.03.2017.
u 14:26

Jadranka Nišević već 20 godina vodi kultnu istarsku emisiju “AT klub” i ne postoji hrvatski estradni umjetnik koji nije bio njezin gost, a i sam Gibonni njezinu emisiju bira za promociju svojih pet posljednjih albuma

Voditeljica Jadranka Nišević nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji radijske osobe godine. Njezina emisija “AT klub” emitira se posljednja tri desetljeća i najslušaniji je program u Puli, ali i cijeloj Istri. Srijedom uređuje emisiju “Škovacera” u kojoj se slušatelji žale na probleme, a ona pomaže, u “AT klubu” uveseljava ih dobrom glazbom, emisijom “Kutak za cvjetni trenutak” pomaže im da uljepšaju dom, a u “Radiodegustaciji” otkriva kako konzumirati najbolje što Istra nudi.

Koga ćete povesti u HNK na dodjelu Večernjakove ruže?

Najsretnija bih bila da na dodjelu mogu povesti mamu, ali na moju veliku žalost preminula je ovog Božića. Tuga je tim veća jer više nemam nikoga od rodbine. No na moju radost, puno dragih prijatelja bilo mi je poput obitelji u teškim danima koje sam proživljavala. Od svih tih dragih ljudi na dodjelu bih najradije povela najbolju prijateljicu od djetinjstva, Dianu. Ona živi u Rimu, već je kupila avionsku kartu i bit će mi pratnja.

“AT klub” najslušanija je emisija u Istri. U čemu je tajna uspjeha?

Ima status kultne emisije. Sluša se prije svega zbog dobre glazbe, a namijenjena je svim generacijama. Emisija svakodnevno donosi val pozitive u domove slušatelja iz četiriju županija te susjedne Slovenije i Italije. Otkad se može slušati putem interneta, javljaju se slušatelji iz cijeloga svijeta. Ne postoje hrvatski estradni umjetnici koji nisu bili naši gosti. Koliko smo kvalitetni, potvrđuje i činjenica da je Gibonni za promoviranje svojih posljednjih pet albuma u Istri odabrao upravo emisiju “AT klub”.

Emisija je i najdugovječnija na Radio Puli, a vi na njoj radite gotovo 20 godina. Radite li s istim entuzijazmom kao na početku?

Radio je zaraza, najljepši posao na svijetu na koji možete doći nenašminkani. Vjerujem da svaki čovjek ima zanimljivu priču, samo ga treba znati potaknuti da je podijeli sa svijetom. Ne može na radiju raditi baš svatko. Radio nije medij na koji možete doći s ulice, sjesti za mikrofon i napraviti genijalnu emisiju. To je zabluda. Naučila sam da je kvalitetan rad u eteru spoj znanja i iskustva, ali i duhovitosti, empatije i obzira koji se ne daju tako lako naučiti. Nema boljeg osjećaja od onog kada dobijete informaciju od slušatelja da ste ih razveselili ili nečemu naučili.

Nedavno ste ozlijedili ruku i trenutačno ste na bolovanju.

Adrenalinska sam ovisnica. Skočila sam padobranom, ronila s bocama po cijelom svijetu, vozim motore od djetinjstva, a posljednji je Harley Davidson Iron 883. Ipak, moja najveća ljubav je jahanje. Ozlijedila sam ruku jašući u galopu Istrom. Najbolji način opuštanja mi je jahanje. Neopisiva je sloboda i snaga koju osjetiš, iako jahanje može biti i opasno. Na sreću, nisam ništa slomila i ozljeda neće biti trajna.

>>'Uvijek sam govorila da mi je radio dovoljan, ali ne zatvaram vrata ni televizijskoj karijeri'

>>Ekipa radijske emisije Globotomija: Na dodjelu smo pozvali i Monicu Bellucci​

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije