Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA POBJEDA

Hrvatska je ipak za klasu bolja od Makedonije, na prvom smo mjestu u skupini!

SP Katar 2015., rukomet
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/12
21.01.2015.
u 18:37

Pobijedili smo s rezultatom 29:26 i sad mirno čekamo nedjeljni susret osmine finala

Hrvatska rukometna reprezentacija suočila se s najvećim izazovom u skupini i uspjela slaviti sa 29:26 protiv Makedonije izbornika Ivice Obrvana. Time smo osigurali prvo mjesto u skupini i imamo četiri dana odmora jer susret s Bosnom i Hercegovinom u petak 23. siječnja nije rezultatski važan.

A u osmini finala vjerojatno će protivnik biti Brazil, iako je sve još uvijek moguće pa se ne treba time baviti. Bolje je okrenuti se ovoj utakmici jer Makedonci su glasili kao najopasniji protivnik, ali odradili smo to kako treba. Uz poneke probleme, bez kojih očito ne ide kad igraju naši rukometaši.

Krenulo je bezidejno, ali držali smo vodstvo i egal do osme minute, kad Makedonija prelazi u vodstvo i ne ispušta ga dvadeset minuta. Čak su u jednom trenutku vodili četiri razlike (9:5) i nije izgledalo dobro. No u 14. minuti, kad je Makedonija imala toliko vodstvo, Slavko Goluža zove minutu odmora i očito su se igrači malo sredili u glavi jer smo za nešto više od tri minuta izjednačili i tu se vidjelo da Makedonija posustaje.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bili su jednostavno prespori za nas i dok u prvom dijelu imamo 15:14, već u 47. minuti smo na pet razlike i tu nije bilo povratka za Lazarova i društvo. Griješili smo kod vodstva, valjda jer je došlo do opuštanja, ali nismo dopustili nikakvo iznenađenje, što je sjajno.

Očekivano, Čupić je bio najbolji strijelac (9), ali obrana i vanjska linija bili su bolji. Bičanić je vukao kad je bilo najteže i završio utakmicu s četiri pogotka, a Duvnjak s pet i to svih pet u drugom dijelu. Kod Makedonaca bio je najbolji Lazarov sa sedam i to se očekivalo. Ali, zabio je tri iz sedmeraca.

Pozitivno je još izdvojiti iz ove utakmice činjenicu da smo u prvom dijelu imali deset kontri i dvije izgubljene lopte, nismo primili gol s igračem više. U drugom smo imali još tri kontri, primili smo dva gola s igračem više i izgubili dodatnih šest lopti.

Izbornik Goluža ovaj put ne smije biti prekritičan. Jest, treba neke detalje popraviti, ali neka ne stvara nepotreban pritisak i neka protiv BiH klupa dobije priliku pa da se protiv četvrte ekipe iz skupine A odigra uvjerljivo i time izbori četvrtfinale, a tada zapravo počinje ono pravo.

>> Tijek susreta uživo pogledajte OVDJE

>> Makedonci su jaki jer se u klubove mnogo ulaže!

Komentara 28

VL
vladimirzupan
18:03 21.01.2015.

Dobro decki samo tako nastavite!!!

DU
Deleted user
18:32 21.01.2015.

Bravo decki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
vladimirzupan
17:31 21.01.2015.

Ne dajte da vode !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije