Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trese mu se tlo

Željko Kerum prošetao rivom: Split nije "grad slučaj"

željko kerum
Patrik Macek/PIXSELL
11.02.2012.
u 12:30

Zbog kaosa i paralize Splita proteklih dana, oporobeni gradski vijećnici SDP-a i HNS-a pokrenuli su inicijativu za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća i raspisivanje referenduma za smjenu gradonačelnika Željka Keruma.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum prošetao je danas rivom. Za Radio Split izjavio je kako je situacija u gradu u redu, da sve funkcionira  i kako ga je dogradonačelnik Jure Šundov stalno izvještavao o svemu što se radi.

>>Splićani se uhvatili lopata, proradile i ralice rano jutros

Glede brojnih kritika izrečenih proteklih dana na njegov i račun gradske uprave, Kerum je kazao kako te kritike nisu ispravne jer snijeg je iznenadio sve! Grad je poduzeo sve da se sve napravi što je najbolje moguće.

- Situacija nije onakva kakva je prikazana. U Muću se tri mrtvaca nisu mogla pokopati tri, četiri dana, pa to nitko nije govorio, rekao je Kerum.

Naglašava kako Split nije "grad slučaj" . Radi se o tome da se dvije velike političke stranke nisu niti će ikad prihvatiti što je on odnosno jedna nova opcija pobijedila na prošlim lokalnim  izborima. U tome je, po Kerumu, razlog svih kritika. 

Splitski gradonačelnik dodao je i kako se već trebamo pripremati za srpanj, jer će opet tada biti kritika kako je vruće...   

SDP i HDZ na Keruma udruženim političkim snagama

Zbog kaosa i paralize Splita proteklih dana, oporobeni gradski vijećnici SDP-a i HNS-a pokrenuli su inicijativu za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća i raspisivanje referenduma za smjenu gradonačelnika Željka Keruma.

Uspjeli su prikupiti 12 potpisa gradskih vijećnika, a najzanimljivije od svega je da su se oporbenim vijećnicima pridružili i HDZ-ovci iako je njihova stranka u koaliciji s Kerumovim HGS-im izašla na protekle parlamentarne izbore.


Šef splitskog HDZ-a dr. Dujomir Marasović za Večernjak je prije dva dana rekao kako "on nije sastavljao niti će rastavljati HDZ i Keruma!.
Bilo kako bilo, na zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice splitskog parlamenta i smjenu Keruma potpise su stavili vijećnici SDP-a, HNS-a, HDZ-a te nezavisni Igor Boraska i  Luka Roguljić.
Zahtjev za njezinim sazivanjem predat će na protokol grada u ponedjeljak za kad najavljuju i tiskovnu konferenciju. 

Ključne riječi

Komentara 104

PP
Peter Petrovic
20:30 13.02.2012.

kerumu bogastva,kako stvorena? nama nas hajduk i split pun snijega

UK
Ugo Kajvez
12:36 11.02.2012.

Zbogom kerum, .............. još malo pa ćeš u sudnicu .............

AJ
ajam
13:35 11.02.2012.

Tacno, eurobanana, caritas je pomagao ugrozenima , ali je pomogao i soferu Zeljku da zapocne unosni posao i da postane sposoban i veliki gospodar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije