Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv snijega

Splićani se uhvatili lopata, proradile i ralice rano jutros

split, snijeg (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
11.02.2012.
u 10:11

Dok traje čišćenje Splita, oporbeni vijećnici HNS-a i SDP-a prikupljaju potpise za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj će tražiti smjenu gradonačelnika Željka Keruma.

Od jutros su se i sami građani Splita uhvatili lopata, te čiste svoje okućnice od napadalog snijega kojega već ima 10-tak centimetara.

Dogradonačelnik Splita Jure Šundov pozvao je građane grada podno Marjana, da uz dobro raspoloženje očiste, ne samo ispred svojih ulaza, nego i parkirališta. Ralice su krenule u "akciju" već u 4.45 sati, posipale su puteve solju, pa su do bolnica i zdravstvenih ustanova sve ceste prohodne.

Split poručuje kako je ovoga puta spreman na sve izazove snježne padaline - oko 33 posebna vozila za čišćenje snijega te 250 djelatnika komunalne službe spremno je za nove padaline, koje bi do večeri u gradu podno Marjana mogle napadati i do 10 centimetara. Veliki dio već ih je na terenu te rade na čišćenju sinoć napadalog snijega.

Javni gradski prijevoz "Prometa" od jutros prometuje uz otežane uvjete i mala kašnjenja.

Tridesetak centimetara snijega palo je noćas u Selcima na Braču, a snježne pahulje zabijelile su Stari Grad na Hvaru. Na području Vrgorca od sinoć je palo 20 cm snijega.

Dok traje čišćenje Splita, oporbeni vijećnici HNS-a i SDP-a prikupljaju potpise za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj će tražiti smjenu gradonačelnika Željka Keruma. Potpise će predati gradskoj vlati za kada su najavili i konferenciju za novinare.

Snijeg zabijelio i Brač, pokvarila se jedina ralica 

I na srednjodalmatinskim otocima  je noćas sniježilo. Na području Selaca na otoku Braču palo je 30-ak centimetara snijega. Jedina ralica koju Bračani imaju pokvarila se, pa su na čišćenju cesta angažirani strojevi privatnih poduzetnika. Zatvorena je za promet otočka žila-kucavica, cesta Supetar-Nerežišće-Selca-Bol. Propuštaju se samo vozila Hitme medicinske pomoći.

Tijekom protekle noći, a i prijepodne Bračani imaju problema i s opskrbom električnom energijom. Bez struje su sada dio Nerežišća, naselja Dol i Murvica.

Zapusi snijega na Vidovoj gori visoki su i do 1,5 metara što ne pamte ni najstariji Bračani.

Komentara 58

CA
cro.army
18:05 11.02.2012.

Da mi je biti zagrebčanin.. šta bi da... ;)))

MA
Malena15
11:53 11.02.2012.

he he žežen kašu hladi........

JA
jamanuša
18:02 11.02.2012.

Ovo smeće od stranaka , zašto nisu poslali svoje stranačke kolege da čiste snijeg , kao što su čistili policije za posebne namjene i červrta gardijska brigada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije