Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puna laži

Obmanuli goste: u brošuri izmislili skijalište usred Bilogore

bjelovarska vinska cesta
Damir Špehar/PIXSELL
09.02.2013.
u 12:45

U brošuri se tvrdi da Vinarije Čačija i Coner nude i uslugu noćenje, da Kamenitovac radi po najavi ...

Za ne povjerovati je da tako nešto može stajati u turističkoj brošuri - piše čitateljica Večernjaka ukazujući na netočnosti i neistine koje su se našle u promidžbenoj brošuri o nedavno otvorenoj Bilogorskoj vinskoj cesti, turističkom proizvodu koji aktualna županijska vlast pokušava predstaviti novim turističkim adutom. U brošuri se tako navodi da Vinarije Coner i Čačija uz ostalo nude i usluge noćenja što barem zasad nije istina, kao što jednako nije istina da Planinarski dom Kamenitovac radi po najavi, da restoran Pavičić radi svaki dan te da je u Paulovcu Marijansko svetište.

Turčić “pere ruke”

Ipak ono što je za čitateljicu, kako i sama navodi “vrhunac gluposti” je obmanjujuća rečenica u kojoj se tvrdi da je “za snježnih dana atraktivno skijalište na Maglenči”. Svima koji poznaju ovaj kraj dobro je poznato da nigdje u okolici nema ni “s” od skijališta a kamoli još atraktivnog. U županijskoj Turističkoj zajednici direktor Antun Turčić odbacuje odgovornost navodeći da TZ nije sudjelovala u izradi brošure te da su projekt vodili županijska pročelnica Dominka Pretula, župan Miroslav Čačija i prof. Damir Kovačić s zagrebačkog Agronomskog fakulteta. TZ je, kaže, odradila dio koji se tiče izrade turističke signalizacije. No da stvar bude gora i u tom dijelu projekt je odrađen šlampavo. Potvrđuju to iz Hrvatskih cesta navodeći da su zbog nepotpune i neprecizne dokumentacije odbili izdati suglasnost na postavljanje signalizacije na državnim cestama te da je ona postavljena nelegalno.

Novac (ni)je bačen!?

Prozvana pročelnica Pretula potvrđuje da je radila na projektu čiji je idejni tvorac prof. Kovačić, no ipak tvrdi da je suglasnost na tekst brošure dala TZ odnosno direktor Turčić, o čemu prof. Kovačić ima i pismeni dokaz na svom e-mailu. Za brošuru, kaže, da je radna verzija te da ako i ima određenih netočnosti to su tek sitnice. Na Maglenči se, kaže, može skijati i sanjkati i to svi znaju.

- Da li je ta destinacija atraktivna to je individualna procjena, dakle posve je relativno - ističe dodajući da ona ne misli da je bačeno 70.000 kuna koliko je profesoru plaćeno za taj projekt.

>>Šveđani Hrvatsku proglasili hit destinacijom

>>Matanić: Ostojićev spot nemušt kao loša sapunica

Komentara 6

KO
kolarjeva3
13:15 09.02.2013.

To se može desiti samo u lijepoj našoj !!

KV
kviki111
14:46 09.02.2013.

Kako "obmanuli"? Iza Laminca prema Starinama ima skijališta a i od Bjelovara prema Koprivnici imate mjesta za skijanje koliko želite!

BR
BratCroat
12:56 09.02.2013.

Hahaha, to me podsjeća kada je rvacka turistična zajednica propagirala Bled i Postojnsku jamu kao rvacku destinaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije