Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u top 5

Šveđani Hrvatsku proglasili hit destinacijom

turizam
Duško Marušić/PIXSELL
07.02.2013.
u 16:30

Hrvatskoj je ovo prvi put da je dospjela na listu pet najpopularnijih stranih destinacija, na kojoj se nalazi u društvu sa Španjolskom, Turskom, Grčkom i Ciprom

Vodeći švedski lanac turističkih agencija Resia objavio je rezultate svog posljednjeg barometra prodaje u posebnom priopćenju pod naslovom "Hrvatska: hit destinacija ljeta", u kojem se Hrvatsku proglašava jednom od najpopularnijih odmorišnih destinacija u Švedskoj, priopćila je Hrvatska turistička zajednica.

Hrvatskoj je ovo prvi put da je dospjela na listu pet najpopularnijih stranih destinacija, na kojoj se nalazi u društvu sa Španjolskom, Turskom, Grčkom i Ciprom. Barometar navodi kako su Šveđani prošle godine posredstvom lanca Resia najviše putovali u Split, Dubrovnik i Zadar, a ukupna prodaja hrvatskih destinacija u istom lancu porasla je za čak 50 posto u odnosu na 2012. godinu.

Isto istraživanje pokazalo je i niz novih trendova među Šveđanima koji se odlučuju na inozemna putovanja, a kojima Hrvatska predstavlja atraktivnu destinaciju upravo zbog bogate i raznolike ponude kako prirodnih atrakcija, tako i kulturnih i zabavnih događanja i aktivnosti.

>> Strategija za turizam: Do 2020. biti u prvih 20 svjetskih destinacija

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Topgen
Topgen
16:47 07.02.2013.

Kakva Spanjolska , kakav Cipar , kakva Turska ili Grcka ... ? Lijepa Nasa dominira i ovo je tek pocetak pocetaka . Samo cete sve skuplje i skuplje placati ovu ljepotu.

NI
Nini istrijan
16:49 07.02.2013.

Da to je tocno. Ono sto je lose su avionski letovi za Hrvatsku.Zapadna obala sa Göteborgom je potpuno odsjecena i nema direktne linije za Istru osim cartera na sedam dana.To nije bilo tako prije a izgleda ovisi o tome tko nam sjedi u predstavnistvu za turizam Skandinavije.Mora da je sada neki purger jer svi letovi idu preko Zagreba a napravljeno je tako da avion dolazi kasno navecer u Zagreb pa ste prisiljeni prepspavati. Koji su to trikovi!! Samo da navedem da smo u onoj staroj komunistickoj drzavi ljeti imali svaki dan avion za PULU. Znaci shvra ovakve politike je da se turisti iz Svedske preusmjeravaju na Dalmaciju.Ja nemam nista protiv toga ali je Istra vrlo podlo izbacena iz destinacije koju mnogi zele i moraju se dovijati na razne nacine da bi tamo stigli.

CR
crocro
16:44 07.02.2013.

Pa to je normalno, naša obala je još uvijek prirodna i slobodna od građevina i betonizacije i urbanizacije i vojnički postrojenih suncobrana i ležaljki nanizanih stotinama metara. Upravo ta priroda i okoliš koju još uvijek nisu devastirani, privlaše ne samo Šveđane već i goste svih zemalja. Samo država mora zabraniti betonizaciju i izgradnje bilo kakvih trajnih objekata neposredno uz obalu, tako da plaže ostanu slobodne i netaknute. Svakli gost domaći i strani voli vidjeti kamen, voli opipati kamen i stati na kamenu stijenu koju je priroda klesala tisućama godina, a ne da u vodu ulaze iz kreveta hotelske sobe. Treba zabraniti ograđivanje dijelova plaža, privatizaciju plaža i obale jer je to najužasnija slika koja se već viđa na našoj obali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije