Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usisavač za okoliš

Energetski lanser će "usisati" onečišćenje nad Sl. Brodom

jakobović
Ivica Galović/PIXSELL
20.05.2010.
u 09:20

Inovator Ivan Jakobović ideju je dobio vidjevši kako su Kinezi kontrolirali vrijeme za Olimpijade.

Zagađenje benzenom i sumporom koje se iz bosanskobrodske rafinerije svakodnevno nadvija nad Slavonskim Brodom uskoro bi moglo biti riješeno! Neće za to biti zaslužan grad, županija ili resorno Ministarstvo zaštite okoliša, već poznati slavonskobrodski inovator Ivan Jakobović, koji je jučer u radionici Industrijsko-obrtničke škole predstavio orgonski lanser, uređaj kojim je moguće utjecati na atmosferu i štetne tvari odvoditi iz okoliša.

Belgijski vitez

– Orgon je energija nastala iz vode, a poznata je među znanstvenicima još od tridesetih godina prošla stoljeća. Uz pomoć lansera koji u nebo ispaljuje orgonsku energiju na širokom je području moguće podići atmosferski tlak koji "usisava" onečišćenje i odvodi ga u visine na kojima je potpuno bezopasan za ljude – kaže Jakobović, koji je za svoje inovacije dobio pregršt zlatnih medalja i što je prije godinu dana Belgija proglasila vitezom, a nedavno je nastupio i na prestižnom TEDex-u u Zagrebu.

Za njegove inovacije iz područja zaštite okoliša otimala se američka autoindustrija, a za postrojenja za proizvodnju biodizela i biolina zainteresirani su investitori s nekoliko kontinenata. Na orgonskom lanseru u tajnosti je počeo rad još prije nekoliko mjeseci, a ideju je dobio od Kineza koji su sličnim uređajem kontrolirali vremenske prilike nad Pekingom u vrijeme otvaranja Olimpijskih igara. Ipak, Jakobovićev lanser sa 16 cijevi najveći je uređaj te vrste na svijetu.

Kontrolira atmosferu

– Svaki plin, pa i otpadni plinovi iz rafinerije nastoje se podići što je moguće više u zrak, no kada je tlak u atmosferi nizak, plinovi se nalaze ispod oblaka te se nadviju nad grad. U tom trenutku orgonski lanser ispucava energiju u nebo, podiže atmosferski tlak, a štetni plinovi iz rafinerije odlaze uvis kao da su povučeni dimnjakom – kaže Jakobović, koji orgonski lanser uskoro prevozi u Donju Bebrinu nedaleko od Slavonskog Broda odakle će kontrolirati atmosferu i vrijeme nad Slavonskim Brodom i okolinom.

Komentara 13

PR
promjena2
14:11 21.05.2010.

Ivan Jakobovicu je samo cestitati u svemu ako bi njegov stroj mogao ocistiti najprije Hrvatski sabor od lopuzina i \"jugojanjicarsku mafiju\" koja se ponosi sa VELEIZDAJNICIMA HRVATSKI INTERESA, da usisa u smece \"jugojanjicarsku mafiju\" i njenog ravnatelja mesica i uzasnogg najveceg lopova u HRVATSKOJ VELEIZDAJNIKA josipovica.

SO
soso
06:38 23.05.2010.

svaka čast več dugo nisam pročitao ovako veliku glupost nemam riječi.naslov ovoga članka trebao je biti spasitelj

BM
bubica marica
12:17 21.05.2010.

predobro, a sve troškove naplatit od četnika preko Save koji proizvode smrad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije