Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovor u 4 oka

Josipović i Grabar Kitarović sastali se na Pantovčaku: Upoznao je s funkcioniranjem Ureda predsjednika

pantovčak
Foto: Boris Ščitar
1/11
12.01.2015.
u 18:10

Uz novoizabranu Predsjednicu Republike bili su članovi njezina izbornog stožera Jadranka Jureško Kero, Miro Kovač i Mladen Pavić

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik na odlasku Ivo Josipović susreli su se oko 17 sati na Pantovčaku prvi put nakon jučerašnje izborne noći.

Nakon susreta iz Ureda predsjednika poslano je priopćenje u kojem stoji da je Josipović čestitao Kolindi Grabar Kitarović na izbornoj pobjedi te ju je upoznao s funkcioniranjem Ureda predsjednika. "Uz novoizabranu Predsjednicu Republike bili su članovi njezina izbornog stožera Jadranka Jureško Kero, Miro Kovač i Mladen Pavić, a uz predsjednika Josipovića pročelnica Kabineta Danica Juričić Spasović, šefica izborne kampanje Tamara Obradović Mazal i predstojnik Ureda predsjednika Vito Turšić", izvijestili su iz Ureda predsjednika Ive Josipovića.

Predsjednik u odlasku Ivo Josipović još je sinoć nazvao i čestitao na pobjedi Kolindi Grabar Kitarović. U razgovoru s novinarima i na Hrvatskom radiju Grabar Kitarović je najavila susret s Josipovićem, no nije otkrila o kojim temama će razgovarati.

"Tko dobije više glasova, odnosi pobjedu"

– Čula sam se jučer s Ivom Josipovićem. Nazvao me i čestitao – rekla je na Hrvatskom radiju Grabar Kitarović.

Ivo Josipović je u sinoćnjem govoru, nakon objave rezultata, i javno čestitao na pobjedi. – Gospođa Grabar Kitarović je pobijedila u demokratskoj utakmici i čestitam joj. Razlika je vrlo mala, ali bit demokracije je da onaj tko dobije više glasova odnosi pobjedu – rekao je sinoć Ivo Josipović.

>>Grabar Kitarović: Milanović mora podnijeti račune zašto se zemlja nalazi u takvoj krizi. Neću dopustiti da dijeli građane

>>Arapski mediji o Kolindi – opisuju je kao najatraktivniju državnicu svijeta

>>Deutsche Welle: 'Politička senzacija' u Hrvatskoj

Komentara 76

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
18:05 12.01.2015.

Prva predsjednica koja nije bila članica Saveza komunista. To je već mnogo.

BH
bijela_hrvatska
17:57 12.01.2015.

Nema što..Josipović (za sada) ima pristup na visokom nivou. Čini se nekako čak kao da mu je odlaknulo što je Kolinda pobijedila. Kao da hoće reći: Eh, dosta mi je već svega..i konačno se mogu vratiti na pravni fakultet i svom klaviru. Ali nikad se ne zna što se zapravo "iza brda valja"...

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:57 12.01.2015.

Josipoviću se sad ne vide zubi u osmijehu kao kod sučeljavanja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije