Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leon Benko

Ponude sam odbio zbog obitelji, ali ima neke opcije otvorene

20.08.2014. Varazdin - Varazdinski nogometas Leon Benko Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/7
21.07.2016.
u 11:10

Sarajevo želi biti na vrhu BiH nogometa. No, na tom ih putu čeka mnoštvo trnovitih zadataka. Napadačku liniju Sarajeva i ove će sezone predvoditi iskusni Leon Benko, prošle sezone prvi strijelac BiH

Nova prvenstvena sezona u Premijer ligi BiH započinje ovog vikenda. Od ove godine prvoligaško društvo brojat će 12 klubova, tako da bi domaći nogomet ove sezone trebao biti još zanimljiviji. Ali, i kvalitetniji. Već na samom startu sezone očekuje nas nekoliko atraktivnih dvoboja, no oči nogometne BiH javnosti bit će usmjerene prema Grbavici. Gdje u gradskom derbiju Željezničar dočekuje Sarajevo...

Gosti su se pak vrlo dobro pripremili za nove izazove. U kojoj su ciljevi vrlo jasni, Sarajevo želi biti na vrhu BiH nogometa. No, na tom ih putu čeka mnoštvo trnovitih zadataka. Napadačku liniju Sarajeva i ove će sezone predvoditi iskusni Leon Benko, prošle sezone prvi strijelac BiH...

- Dobro smo se spremili za početak nove sezone, a imamo i nekoliko novih igrača u momčadi. Pokušali smo se uigrati što je bolje za prvo kolo i natjecateljske utakmice koje slijede - rekao je u razgovoru za Goal Leon Benko, pa nastavio:

- Novi sistem natjecanja sigurno će donijeti dodatnu kvalitetu ligi i bit će puno zanimljivije. Bit će više velikih derbija, što je svakako dobro, kako za klubove, tako i za navijače.

Tko su po vama favoriti za osvajanje naslova, tko bi mogao ispasti iz lige?

- Sigurno je da uz nas ima još nekoliko klubova koji će se uključiti u borbu za to prvo mjesto. Međutim, treba biti čvrsto na zemlji, čvrsto i odlučno ne gubiti cilj, te ići utakmicu po utakmicu.

Kakvo je Sarajevo? Što navijači mogu očekivati od nove sezone?

- Navijači žele sve, a normalno je da najbolji klub u Bosni i Hercegovini ima visoka očekivanja. Međutim, ja stojim kod toga da se ne smijemo zaletjeti i previše pričati. Moramo biti maksimalno okrenuti radu i kao što sam rekao ići utakmicu po utakmicu. Uz takav stav, poštujući svakog suparnika, te uz okrenuti napora rad možemo ostvariti naše ciljeve.

Prijelazni rok u BiH? Tko se najviše pojačao, a tko u novu sezonu ulazi oslabljen?

- Nisam pratio kako su drugi klubovi poslovali u ovom prijelaznom roku. Gledam samo na nas i naš klub. Moramo ići naprijed. Doveli smo neke nove igrače i vrijeme će pokazati sve.

Već prvo kolo Sarajevu donosi veliki derbi na Grbavici, vaša očekivanja?

- Moja očekivanja za derbi su takva da želim samo da damo sve od sebe i usrećimo naše navijače. Nadam se istim kriterijima suđenja na obje strane, pošto svi znamo kako je bilo u posljednja dva derbija.

Prošlu ste sezonu završili kao najbolji strijelac lige, možete li to ponoviti i ove godine?

- Bitno mi je da sam zdrav i da mogu maksimalno trenirati. A golovi će doći sami po sebi. Osobno ću i dalje davati sve od sebe za rezultat i uspjeh kluba, a onda neka ih bude što više.

Vaša budućnost? Imate li kakvih ponuda? Ostajete li u Sarajevu?

- Imao sam ponuda koje sam odbio jer se nisam htio odvajati od obitelji. Još su neke opcije otvorene i u idućim danima ću znati sve. Međutim, ja imam ugovor sa Sarajevom i sada sam koncentriran samo na prvo kolo i utakmicu protiv Željezničara" završio je Leon Benko...

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
11:38 21.07.2016.

Leon Benko je jedan od proizvoda europske trenerske klase gospodina Matjaža Keka koji je kod nas na jadranskom balkana čuda napravil sa HNK Rijekom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije