Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokumenti istrage

Nijemci tvrde: Šuker je bio u bliskom kontaktu s kladioničarskom mafijom!

Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
26.06.2015.
u 13:19

Uefa poručila da u svom posjedu imaju dokumente iz istrage te saznanja o kontaktima predsjednika HNS-a

Njemački ARD objavio je kako je došao u posjed dokumenata istrage tužiteljstva u Bochumu koje je istraživalo namještanje utakmica 2009. godine, a koji potvrđuju bliske kontakte Davora Šukera, predsjednika HNS-a, i Ante Šapine iz Berlina, osuđenog šefa kladioničarske mafije.

- Dokumentirani su njihovi brojni telefonski razgovori i SMS poruke. Navodi se kako je Šuker za Šapinu stavljao najmanje tri oklade i to na jednu utakmicu Lige prvaka, a dvije Europske lige. Šapina je zemljaku dao "tip" i za jednu utakmicu čijim se rezultatom manipuliralo, a riječ je o utakmici Širokog - piše ARD i dodaje kako je Šuker preko svog glasnogovornika poručio:

- Ništa od toga nije istina.

Nijemci su vezano za slučaj kontaktirali i Uefu. Pišu kako su im iz europske nogometne organizacije poručili da Šuker u bochumskom procesu nije bio ni optužen, ni svjedok, da u svom posjedu imaju dokumente iz istrage te saznanja o kontaktima predsjednika HNS-a.

- A to što je Šuker na jednoj od najvažnijih funkcija u europskom nogometu za Uefu očito ne predstavlja problem - zaključuje ARD.

Upitali smo HNS za komentar navoda iz Njemačke i dobili sljedeći odgovor od glasnogovornika Tomislava Packa:

- Nemamo komentara na te napise. Možete kontaktirati Uefu koja ima sve potrebne informacije koje je već i podijelila s autorima ARD-ova teksta.

Zanimljivo kako se u ožujku 2011. godine, uoči početka suđenja u Bochumu, pojavila informacija kako je u kladioničarskoj aferi sudjelovao i član hrvatske zlatne generacije iz 1998. godine. Mnogi hrvatski novinari tada su slali upite Berndu Bienioßeku, glasnogovorniku suda u Bochumu, je li riječ o Davoru Šukeru, no on je odgovorio kako su to sve nagađanja i da se njegovo ime ne spominje u vezi s namještanjem utakmica.

>>Šuker nije umiješan u aferu namještanja

Komentara 87

SA
Saskakempa
13:09 26.06.2015.

Ma ne to nije moguce, suker ne bi on jikad pa njemu novac ne znavi nista.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
13:11 26.06.2015.

Šuker poznaje milijun ljudi , Šapine imaju novaca po svim su lokalima gdje dolaze nogometaši , poznaju i pola njemacke bundeslige . Ova Stvar stara je pet sest godina, nedokazan kriminal, Ostojic je upotrebljava da bi odvratio paznju od svastike .

Avatar Luring
Luring
14:56 26.06.2015.

Ne vjerujem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije