Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50 najugodnijih mirisa

Znanstvenici istražili koje mirise najviše volimo: slanina, svježi kruh, pokošena trava...

01.10.2013., Zagreb - Prvi sajam zdrave hrane i domacih proizvoda odrzava se na Glavnom kolodvoru. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
26.05.2015.
u 21:00

Na listi TOP 50 najugodnijih mirisa našli su se i benzin, šibice, nova kuća, miris bebe, citrusi...

Miris svježeg kruha najugodniji je miris...

Tako su se barem izjasnili ispitanici tijekom istraživanja u kojem je sudjelovalo 2.000 odraslih Britanaca, o tome koji su nam mirisi najugodniji, a koji najneugodniji.

Odmah iza mirisa svježe pečenog kruha je miris slanine, pokošene trave i kave, a slijede mirisi pečenih kolača, miris mora, svježe oprane odjeće, nedjeljno pečenje, pržena riba s krumpirima i na desetom mjestu - cvijeće, piše Daily Mail.

Na listi TOP 50  najugodnijih mirisa našli su se i benzin, šibice, nova kuća, miris bebe, citrusi, nova knjiga, sredstva za čišćenje namještaja, miris nove knjige, kokice, svježa boja, koža, a na zadnjem mjestu su keksi.

Najneugodniji mirisi smješteni su na listu od 20, a na prvom mjestu je smeće, slijede mirisi iz odvoda i neugodni mirisi tijela...

>>'Tjeme mi ima neugodni miris nedugo nakon pranja. U čemu je problem?

Komentara 3

DU
Deleted user
23:51 26.05.2015.

Najbolji miris je miris novog automobila!

ZO
zoom
02:06 27.05.2015.

Ja pećem svaki dan domaći kruh(i svaki put totalno drugaćiji)..jedamput sa Ružmarinom,palentom i Maslinovim U.,jedamput sa zobi. u cimetu i sa orasima...i naravno svaki put baza,mlijeko,puter i najkvalitetnije namirnice....i znate što je najbolje u cijeloj prići....da ono smeće napuhnuto,koje preskupo plaćamo na kraju mjeseca košta,puno,puno skuplje....sami smo si krivi...naš Ego i komformizam....no priznajem da treba znati i voljeti kuhati:-))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije