Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne može lakše

S ovim jednostavnim trikom izgubit ćete kilograme i bez dijete

Žena jede pizzu
Foto: Thinkstock
20.11.2014.
u 21:00

Gubitak kilograma može biti dugotrajan i naporan proces, a potrebno je i mnogo volje

Stalno se borite s tim neželjenim kilogramima i sanjate da vaša vaga pokaže koji kilogram manje?

Gubitak kilograma može biti dugotrajan i naporan proces, a potrebno je i mnogo volje. I dok nutricionisti imaju razne prijedloge kako bi vaša prehrana trebala izgledati, stručnjakinja za prehranu Jaime Mass ima novo rješenje. 

Tvrdi da je tajna u dobro odabranim terminima za jelo.

" Dobar tajming ključan je za kontrolu težine. Ljudi su uvjereni da ako jedu manje da će izgubiti više kilograma, ali to ne funkcionira tako. Organizam treba hraniti tijekom cijelog dana da biste izgubili kilograme", poručuje Mass.

Ako ne unosite dovoljno kalorija uorganizam kroz hranu, brzina i količina izgubljenih kilograma ovisit će o vašoj razini šećera u krvi, inzulinskoj osjetljivosti, metabolizmu, hormonima gladi...To sve dolazi u vezu onda kada jedemo. Pojašnjava kako je bitno pojesti nešto za doručak unutar sat vremena nakon buđenja. Nakon toga treba jesti svaka 3 do 4 sata da se spriječe nagle oscilacije inzulina jer će to dovesti do pretvaranja šećera iz krvi u zalihe.

Važno je i koliko često jedete proteine koji su bitni za mišićnu masu. Preporuka je pojesti 20 do 30 grama visokokvalitetnih proteina nakon vježbanja te svakih 4 sata dok ste budni, pojašnjava.

Ako se držite ovih savjeta, nećete dobivati nove neželjene kilograme, razina šećera u krvi bit će u ravnoteži i nećete imati osjećaj gladi u večernjim satima, poručuje Mass za Women`s Health.

>>Mislili ste da san nema veze s viškom kilograma? Varate se

>>Mršavljenje ne mora biti muka. Ovo je 10 savjeta za lakši gubitak kilograma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije