Odmrzavanje hrane već je dobro poznati problem koji često stvara nedoumice. I dok većina nas hranu odmrzava najčešće preko noći i to na takav način da ju ostavljamo u hladnjaku dok se potpuno ne otopi, znanstvenici su došli do drugih rezultata.
Susanne Ekstedt, istraživačica s Instituta u Švedskoj, kaže da je najbolji način za odmrzavanje hrane korištenje vode. Ako je hrana pravilno posložena u plastičnoj vrećici, zagrijava se brže, kada koristimo hladnu vodu izravno iz slavine (jer voda je provodljivija), objašnjava. Korištenje mikrovalne ne dolazi u obzir. Može doći do oštećenja mesa kod zagrijavanja.
Otopljene namirnice čuvajte u hladnjaku
Bjørg Egelandsdal, profesor na norveškom Sveučilištu kaže da nikada nije postojalo dovoljno znanstvenih dokaza koji bi stajali iza savjeta da se hrana treba odmrznuti u hladnjaku.
"Istina je da meso i ostale namirnice treba čuvati u hladnjaku, ako su odmrznuti, ali je definitivno bolje otopiti hranu brzo u vodi, ako ćete ga koristiti", rekao je profesor.
> > Ovo su mitovi i činjenice o pripremi hrane u mikrovalnoj. Mogli bi vas iznenaditi