Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od kuhanja

Najbolji chefovi pomažu djeci sa srčanom manom

Branko Ognjenović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.11.2014.
u 14:09

Praksom, knjigama i troškovima školovanja udruga pomaže socijalno ugroženoj djeci koja se školuju za kuhare

Predsjednik udruge „Renato – kuhari bez granica“ Branko Ognjenović najavljuje humanitarnu akciju koja će se održati u sklopu 9. vinskog festivala Vino.com u hotelu Esplanade od 28. do 29. studenog.

S glavnim partnerom PIK Vrbovcem Ognjenović i chefovi koji podržavaju projekt udruge kuhat će specijalitete od PIK-ovih proizvoda koje će prodavati posjetiteljima Vino.coma.

Naime, mnogi roditelji nisu svjesni da im djeca imaju srčanu manu koja ih može stajati života. Udruga će ovakvim akcijama omogućiti da se dijagnostički pregled obavi što prije. UZV srca pregled je na koji se u sustavu javnog zdravstva čeka i po nekoliko mjeseci, a u privatnoj praksi moguće ga je napraviti za nekoliko dana i stoji 500 kn.

Kako bi pomogli u ranom otkrivanju srčanih mana djeci slabijeg imovinskog statusa te prikupili novac za preglede, chef Ognjenović u akciju udruge pozvao je velika imena hrvatske gastronomije Darija Lidea, Damira Modrušana (restoran Zigante), Vladimira Šajnovića (restoran Šeflja), Krešimira Pavića (restoran Time), Draženku Moll (Stancija 1904.) Almu Čatlaka, Roka Tulića, a uključio se i gost iz Srbije Uroš Urošević.

>>Branko Ognjenović predstavio smoothie napitak s dodatkom mljevene Franck kave

>>Poznati se ujedinili da pomognu malom Marku u liječenju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije