Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzi i spretni momci

Vatrogasci na Trešnjevci stanare oslobodili ledenih siga s krova zgrade

Vatrogasci led
Foto: Tanja Božić
1/3
03.02.2014.
u 11:21

U Moščeničkoj ulici se niz strmi krov velika količina leda sabila u oluke i ondje smrznula, a velike sige stanari nisu mogli sami skinuti. Neko vrijeme neuspješno su bacali vrelu vodu.

Svega deset minuta trebalo je četvrtoj ekipi vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba da stignu do Trešnjevke kamo su ih pozvali stanari zgrade okovane u led. Naime, u Moščeničkoj ulici se niz strmi krov velika količina leda sabila u oluke, ondje smrznula, a velike sige stanari nisu mogli sami skinuti.

- Neko vrijeme bacali smo vrelu vodu no to je bilo uzalud jer se sva voda iz prepunih oluka slijevala niz fasadu i u stanove - ispričali su nam stanari.

Voda im je, dodaju prodrla kroz fasadu i prozore te kutije za rolete, curilo je u unutrašnjost stanova, ugradbene ormare sve do električnih instalacija, a skupljala se voda čak i u plafonjerama...
- Dispečer nas je uputio na održavanje i hitne intervencije, no kada smo rekli da je zaista prijeti da se oluk odvali, poslao je ekipu. Trojica vatrogasaca stigla su s kamionom, podigli se u košaru i gotovo sat vremena skidala led, a mi smo im više no zahvalni.

Za svaku su pohvalu i zbog učinkovitosti i zbog brzine kojom su skinuli led. Hvala zagrebačkim vatrogascima - poručuju stanari zgrade u Moščeničkoj.

>>Opasne sige vise sa zgrada, vatrogasci priskaču upomoć

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije