Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez

Ovi beauty savjeti mogli bi vam uništiti kožu

njega kože
Foto: Thinkstock
02.03.2015.
u 19:00

Pripazite što stavljate na lice

U pripremi za izlazak ugledate koloniju prištića koji su besramno izašli nasred vašeg čela. Što ih dulje promatrate, čine vam se mnogobrojniji i sve je izglednije da će vam posve upropastiti izlazak. Očajnički hitate u kuhinju i izvlačite… Limun? Čajevac? Najagresivniju pastu za zube koju imate u rezervi? Stanite i razmislite još jednom. Portal Fashion.hr donosi pregled stvari koje nikako ne biste smjeli stavljati na prištiće.

Pasta za zube

Istina, pasta za zube će sigurno zasušiti prištić, no posljedice koje ostavlja na koži su dalekosežne. Jeste li se ikada zapitali što zapravo čini pastu za zube efikasnom na zubima? Vrlo jednostavno: snažni tenzidi koji adekvatno odstranjuju nečistoće i plak, i iritirajući ekstrakti poput metvice i eukaliptusa koji imaju potencijal doslovno spaliti kožu. Prištić jednako dobro možete isušiti stavljanjem obloga od gline koji nema takav potencijal za iritaciju kože, a izvući će sve nečistoće na površinu i brže zacijeliti kožu.

Limun

Vjerojatno ste čuli da limun sjajno izbjeljuje kožu zbog kiseline koju sadrži, no jeste li znali da limun isto tako iritira kožu, potencira crvenilo i čini kožu izloženijom negativnim učincima sunčeva zračenja? Svaki put kad limunom prelazite preko kože, zapravo riskirate da vam crvene hiperpigmentacije od prištića zbog  sunčeva djelovanja posmeđe i učine kožu vrlo diskoloriranom i osjetljivom.

Što je još opasno za našu kožu pročitajte na portalu Fashion.hr

>>Opuštena koža, boranje i pigmentacija vidjet će se prvo na rukama i nogama

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije