Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte

Jednostavan način da zaustavite škripanje tenisica ili cipela

Tenisice
Foto: Shutterstock
20.11.2015.
u 11:02

Najčešće se događa da škripe kožne cipele i tenisice, pojašnjava. Kombinacija vlage i trenja "odgovorna je" za ove neugodne zvukove

Jesu li u vašim omiljenim tenisicama ili cipelama koraci popraćeni zvukovima kao da pas žvače svoju gumenu igračku?

Dizajner obuće George Esquivel, otkriva koja su dva moguća razloga za to. 

Najčešće se događa da škripe kožne cipele i tenisice, pojašnjava. Kombinacija vlage i trenja "odgovorna je" za ove neugodne zvukove.

Trenje stopala o uložak, tabanice o unutrašnjost cipela ili tenisica i, eto recepta da svi u vašoj blizini imaju informaciju da hodate ulicom. 

Rješenje problema je jednostavno. U unutrašnjost škripavih cipela stavite malo pudera da "pokupi" vlagu.

Ako nakon prvog puta i dalje čujete škripanje, ne brinite se. Možda ćete morati ponoviti postupak još koji put dok škripanje ne utihne. 

Drugi razlog škripanja može biti oštećenje na potplatu tensice ili "zarobljen mjehur zraka", ali ako je o ovome riječ, onda ćete ipak trebati odnijeti svoje cipele ili tensice kod postolara na popravak. 

>>Imate šire ili uže bokove? Evo što morate znati prilikom odabira gležnjači

Komentara 1

AN
Android
11:16 20.11.2015.

Kad gaza utihne - utihne i takva obuća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije