Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
forma

Je li 500 noćnih kalorija jednako kao i 500 dnevnih?

Uspješna borba s kilogramima Valerie McLean
Foto: Facebook
08.10.2015.
u 08:01

Da biste održali težinu, treba jesti što god poželite, no ne treba pretjerivati s unosom kalorija.

Općepoznata je činjenica da ćete se udebljati ako jedete kasno navečer, međutim istraživanja na tu temu su podijeljenaOd osam priznatih studija, četiri zagovaraju unos kalorija tijekom dana, tri podržavaju jedenje kasnije tijekom dana, a jedna studija kaže da razlike zapravo i nema.

Tijekom dana trošimo više kalorija jer smo aktivniji, iako i noću trošimo energiju samo bitno manje. No, osim potrošnje energije, tijelo skladišti masti. Cjelovita priča oko gubitka kilograma svodi se na ukupnu ravnotežu masnoća koja je razlika između uskladištenih masnoća i oksidiranih masnoća.

Ako je primjerica vaša ukupna dnevna potrošnja 2000 kalorija, a dnevno unosite 2000 kalorija, vaša će težina ostati ista. Unesete li više nego što potrošite, dobit ćete na težini, i obrnuto, izgubit ćete na njoj. Svi smo to čuli tisuću puta, ali iz nekog razloga vjerujemo da se pod određenim okolnostima kao što je ova, jednostavna matematika ne primjenjuje, piše Menshealth

Energija ne dolazi niotkuda niti na isti takav način nestaje.

Poanta ovog teksta je da biste održali težinu, treba jesti što god poželite, no ne treba pretjerivati s unosom kalorija. Ako želite izgubiti kilograme učinite isto i sve će biti dobro dok unosite manje kalorija od onoga što u danu potrošite. Budite umjereni.  

>> Ovo su namirnice koje možete jesti bez grižnje savjesti jer pomažu pri mršavljenju

Komentara 1

PU
Punmik
09:55 08.10.2015.

ako zelis trčati , nemoj hodati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije