Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niste to očekivali

Partner vas je prevario? Ovih 6 stvari nikada nemojte napraviti!

Par
Foto: Shutterstock
1/2
02.12.2016.
u 09:30

Naravno da ne zaslužujete da vas netko prevari, ali ne trebate se samosažalijevati

Mislili ste da se ne može dogoditi vama, ali upravo jest. Saznali ste da vas je partner prevario, a prije naglih odluka, Reader's Digest preporučuje 6 savjeta za sljedeći korak. 

1. Ne pokušavajte se osvetiti

Vrijeđanje partnera na društvenim mrežama, oštećivanje imovine, spavanje s drugim muškarcem - sve su to ideje koje padnu napamet prevarenoj osobi. No, destruktivno ponašanje samo će stvoriti dodatne probleme, pokušajte kontrolirati ljutnju i razmisliti o dugoročnim posljedicama.

2. Nemojte pasti u depresiju

Nakon prekida normalno je da ćete puno plakati, posebno nakon duže veze, ali nemojte dozvoliti da vas situacija povuče u potpunu depresiju. Iako je sama pomisao na gubitak voljene osobe zastrašujuća, pokušajte to gledati kao novi početak i zdravije se oporavite. 

3. Ne glumite žrtvu

Naravno da ne zaslužujete da vas netko prevari, ali ne trebate se samosažalijevati. Osjećat ćete se još gore, past će vam samopouzdanje i nećete biti produktivni u ostalim dijelovima života. 

4. Ne ignorirajte situaciju 

Mogli biste jednostavno ignorirati partnerovu nevjeru, ali taj problem ostat će u odnosu. Veza će postati nestabilna, pa pitajte sve što vas zanima. Saznajte zašto je došlo do prevare i odlučite želite li iznova graditi vaš odnos

5. Ne pokušavajte se vratiti u stari odnos

Nažalost, vaš brak ili veza sada su promijenjeni. Ne očekujte da se možete vratiti u prijašnji odnos i uživati u njemu kao da se ništa nije dogodilo. Radije se fokusirajte na ispunjeniju vezu i učite ne lošim lekcijama. Umjesto da se zamarate prošlošću, pokušajte otvoriti novo poglavlje, pa i s novim partnerom. 

Uvijek možete pokušati ići na savjetovanja ili terapije za parove. Dobit ćete razumijevanje za novonastale situacije i naučiti boriti se s osjećajem krivnje, srama ili tuge. Odlučite li otići iz veze, barem ste si pokušali razjasniti situaciju.

6. Ne brzajte period oporavka

Ne možemo znati koliko će trebati da prebolimo prekid i ne postoji ispravan recept. Period oporavka, kao i život, proći će s vremenom i postupno biti bolji. Ne stvarajte si pritisak da morate nekoga preboljeti. Razgovarajte s drugima i pokušajte sami sa sobom shvatiti što se događa. 

>> Ispovijesti 9 žena: Evo što bismo poručile bivšem da ga sretnemo

Ključne riječi

Komentara 2

IB
ibiza
12:28 02.12.2016.

ja mislim svaki sluca je individuelan i svatko teba na svoj nacin to prebroditi i vremenski i psihicki ali samo se ne ponizavati i to je normalno i za muskog ili zensko nikada to vise nece biti dobro i boljee je da se RASTAVE jer tu vise nema smisla.

LI
liliZG
15:39 02.12.2016.

da je sve bilo super ne bi bilo prevare, zato , svak na svoju strane jer nešto ne štima i to poprilično...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije