Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratite pozornost

Koliko je vjerojatno da ćete se razvesti? Ovaj znak će vam to otkriti...

Tuga, žena, depresija
Foto: Shutterstock
05.01.2017.
u 12:23

Istraživanje i analiza statističkih podataka, pokazali su da žene koje su izrekle sudbonosno DA u 2000- toj i nadalje, a imale su 10 ili više seksualnih partnera prije braka, imaju najveću stopa razvoda.

Ima li jedan par više predispozicija za razvod od drugog i o čemu to ovisi?

Odlučili su to istražiti znanstvenici sa Sveučilišta Utah koje je zanimalo imaju li ikakve veze prijađnje seksualne veze s trajanjem braka.

Autor istraživanja, profesor Obiteljskih i potrošačkih odnosa na Sveučilištu, Nicholas H. Wolfinger, analizirao je podatke Centara za kontrolu i prevenciju bolesti koji datiraju do 1970.- ih.

Istraživanje i analiza statističkih podataka, pokazali su da žene koje su izrekle sudbonosno DA u 2000- toj i nadalje, a imale su 10 ili više seksualnih partnera prije braka, imaju najveću stopa razvoda. No, napominje kako se ti razvodi očituju tek posljednjih godina, dok ranije to nije bio slučaj. Tada su se najčešće razvodile žene koje su imale dva seksualn partnera prije no što su stupile u bračnu luku, napominje Wolfinger. 

Najmanje je razvoda brakova u koji su žene stupile kao djevice, odnosno, bez seksualnih iskustava prije braka. Upravo takve žene idu i u crkvu najmanje jednom tjedno pa se izvodi zaključak da žene koje redovito idu u crkvu imaju najmanje rizika da će se njihov brak raspasti, dodaje Wolfinger. Njih samo pet posto upisalo se u statistiku razvedenih žena. 

>>Razvodi brakova poznatih obilježili su 2016., a svoj stav o jednom paru dao je čak i Dalaj-Lama XIV.

>>Od iduće godine razvod u Velikoj Britaniji i putem interneta

Ključne riječi

Komentara 3

NE
Nemanadimak
14:31 05.01.2017.

haha ako je imala malo partnera razvjest ce se ako je imala puno, rasvjest ce se i onda :) zato je najbolje da svima da :)

KA
kažemja
14:11 05.01.2017.

Dva sexualna partnera prije braka?? Gdje te rastu da mi je znati?

DU
Deleted user
15:26 08.01.2017.

Zar se samo žene razvode?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije