Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepa gesta

Zlatnoj Blanki Vlašić darovat ću ručni rad i Varaždinsko srce

mihalic
Marko Jurinec/PIXSELL
07.11.2009.
u 17:25

Varaždinka Verica Mihalić dosad je izradila portrete Janice Kostelić, Blaženka Lackovića, biskupa Marka Culeja i Ane Rukavine te portret hrabrog vatrogasca Frane Lučića

Oduševljena sjajnim rezultatima hrvatske skakačice uvis Blanke Vlašić umirovljenica iz Varaždina Verica Mihalić napravila je ručni rad koji će ovih dana poslati našoj najboljoj atletičarki u Split.

– Atletika mi je u srcu, a Blanka je stvarno posebna, i izvrsna skakačica – kaže Verica Mihalić i dodaje da je nakon Blankina uspjeha u Berlinu odlučila napraviti taj ručni rad.

U Večernjem listu je našla fotografiju, koju je iskoristila kao predložak, dodala nešto svoje i malo-pomalo nastao je ručni rad koji će pokloniti svjetski priznatoj i poznatoj Splićanki.

 

Inače, Verica je dosad poklonila sve svoje ručne radove za koje su je inspirirali različiti ljudi, njihovi uspjesi i tragedije.

 

Napravila je sjajnu svjetsku skijašicu Janicu Kostelić, rukometaša Blaženka Lackovića, Vjesnikovu novinarku koju je usmrtila leukemija Anu Rukavinu, pokojnog varaždinskog biskupa Marka Culeja, a inspirirao ju je i varaždinski Stari grad te sv. Florijan kojega je poklonila varaždinskim vatrogascima uz stotu obljetnicu.

 

Njezine vješte ruke izradile su i vatrogasca Franu Lučića, jedinog preživjelog u tragediji na Kornatima. A majka Ane Rukavine oduševljena radom naručila je još jedan, za koji Verica kaže da će ga rado napraviti i pokloniti. U izradi rada za Blanku Vlašić pomogla joj je šestogodišnja unučica Mona, koja je zajedno sa svojim bratom gledala Blankine skokove i veselila se uspjehu. Ručni rad poslat će poštom u Split i nestrpljivo čekati reakciju.

 

– Dosad sam svima radove poslala poštom, pa su se javili i oduševljeno zahvaljivali – kaže Verica. Pritom ne zaboravlja spomenuti podršku supruga Viktora, koji je za Blanku kupio i Varaždinsko srce pa će i njega poslati zlatnoj atletičarki na dar. Za zimske mjesece priprema već novi rad, vezan uz obljetnicu osobe kojoj nije željela otkriti ime, ali nam je otkrila da će ga pokloniti uršulinkama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije