Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretjerano

Žene osjećaju krivnje zbog svake sitnice koja krene po zlu

depresija-novi
Arhivska fotografija
30.01.2010.
u 16:02

Žene imaju pretjeran osjećaj krivnje, bilo da je jednu masnu hranu, zakasne na posao, zaborave nečiji rođendan ili se deru na djecu, pokazuju to najnovija istraživanja

Žene imaju pretjeran osjećaj krivnje, bilo da je jednu masnu hranu, zakasne na posao, zaborave nečiji rođendan ili se deru na djecu, pokazuju to najnovija istraživanja. Osjećaj krivnje je češći kod ženskog spola nego kod muškaraca, neovisno o dobi.

Isto tako žene su pokazale veću osjetljivost na međuljudske odnose. Sudionici istraživanja su bili žene i muškarci različite dobi. Tim psihologa je tijekom istraživanja prouzrokovalo situaciju koja izaziva osjećaj krivnje.

Nakon mjerenja intenziteta osjećaja krivnje, žene su bile daleko ispred muškaraca. Proveden je i test osjetljivosti na međuljudske odnose, gdje su žene, također, pokazale veću osjetljivost.

Razlog još nije poznat, ali se smatra kako je način odgoja i kulture života glavni uzrok ovakvih rezultata.

Ključne riječi

Komentara 4

DO
doktorica
12:04 31.01.2010.

To datira još od Adama i Eve

OB
-obrisani-
14:15 31.01.2010.

Moja punica ona nije zena!!! Za sve sam JA kriv!

PP
pp
16:16 30.01.2010.

a biologija s tim nema veze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije