Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Već za 6 tjedana

Umačite kruh u maslinovo ulje i imat ćete manji rizik od srčanog udara

Maslinovo ulje i tost
Foto: Thinkstock
23.11.2014.
u 12:00

Znanstvenici su ustvrdili da je za smanjenje rizika od srčanog udara dovoljno samo oko četiri žličice maslinova ulja na dan zdravim odraslim osobama

Umočite kruh u maslinovo ulje i to jedite svaki dan. To će smanjiti rizik od srčanog udara u samo šest tjedana, kažu znanstvenici.

Sofisticirani novi testovi korišteni tijekom istraživanja provedenog na Sveučilištu u Glasgowu otkrili su da redovita konzumacija maslinova ulja znatno poboljšava kemijske signale u tijelu povezane s bolestima koronarnih arterija. U istraživanju je sudjelovalo 69 muškaraca i žena koji nisu redovno konzumirali maslinovo ulje kako bi se utvrdio utjecaj redovne konzumacije na prevenciju oboljenja, piše Daily Mail.

Znanstvenici su ustvrdili da je za smanjenje rizika od srčanog udara dovoljno samo oko četiri žličice maslinova ulja na dan zdravim odraslim osobama, a to je količina koja je dovoljna za preljev za salatu ili količina koju ćete jednostavno "pokupiti" komadom kruha s tanjura tijekom obroka.

"Ovo je prvi put da smo primjenili ovako sofisticirane testove u prehrambenom području u pokušaju da otkrijemo koja hrana ili koji sastojci su odgovorni za zdravlje i dugovječnost, rekao je liječnik Bill Mullen sa Instituta za kardiovaskularne i medicinske znanosti.

>>Mitsko stablo života, blagostanja i dugovječnosti upravo tako djeluje na zdravlje i ljepotu

>>Pobijedite grubu i suhu kožu na stopalima

Komentara 1

Avatar reference
reference
18:44 23.11.2014.

a zasto pise autor vecernji kad ja to procito u daily mailu ima par dana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije