Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno rođena

Trudnica Katarina rodit će zdravu bebu nakon kome i teških operacija

trudnica
Josip Maljak/Pixsell
04.02.2010.
u 18:00

Katarina Ormanec (19) i njezin nerođeni sin pravo su medicinsko čudo. Marko i Katarina ponovno, poslije četiri mjeseca, uživaju u sreći.

Ne mogu vam riječima opisati kako se osjećam otkako se moja Katarina probudila i progovorila. No duboko u sebi znao sam da će se oporaviti jer nitko nema takvu volju za životom kao ona – rekao nam je u bolnici Marko Markek (27), zaručnik trudnice Katarine Ormanec (19), koja je odlazeći po namirnice 30. listopada prošle godine u Zadru, u kojem su zajedno živjeli, pala u rupu duboku četiri metra te zadobila teške ozljede glave.

Nova prilika za život

Poslije više od tri mjeseca u komi Katarina se vratila u život, čvrsto stišćući ruku svoga dragog i pokazujući na svoj veliki trbuh objašnjavajući kako se dijete rita noću i da je trudna već šest mjeseci.

– Ne sjećam se ničega poslije pada, a tako je i bolje. No u snu sam čula da je Marko rekao da je on moj mladić i da me voli i znam da sam se tad osjećala sretno – rekla je i pomazila Marka po licu. S bolnim grčem na licu Marko se prisjetio početka njihove agonije.

– Poslije pada i hospitalizacije bilo je nekoliko operacija na Katarininu mozgu te prisilna, 15-dnevna koma. Čudom je uspjela zadržati trudnoću te bi trebala roditi za tri mjeseca. U prosincu je dovezena u bolnicu u Koprivnicu, odakle su oboje rodom, i tu je započeo njezin oporavak, a Marko od srca zahvaljuje na brizi liječnicima u Zadru i Koprivnici.

– Nosim sina koji će se zvati Josip, po Markovu djedu. Jedva čekam da se vjenčamo na jesen – kaže Katarina grleći Marka.

Liječnici kažu da se oporavila brže nego što su očekivali.

– Katarina je k nama došla u stanju svijesti, no nije reagirala ni govorila, a njezine su ozljede bile takve da se činilo kako neće preživjeti. No, izuzetno se brzo oporavila. Prvo je počela prepoznavati sve oko sebe pa nam se samo smijala, počela je sama jesti i na kraju i govoriti. S djetetom je također sve u redu, no kako je ona pri pregledu prošla i zračenja, nadamo se da posljedica neće biti. Jučer je otputovala u Krapinske toplice na rehabilitaciju – rekao je Katarinin liječnik dr. Josip Večenaj.

Ponovno uči hodati...

Katarina je laganim korakom, no ne skidajući smiješak s lica, u bolničkom hodniku uz Markovu podršku došla do nas i rekla da se osjeća jako dobro. Marko kaže da svaki dan s njom vježba pisati, govoriti, čitati, a dodaje da je uz njega ponovno i prohodala.

Unatoč silnoj sreći, Marko se žali jer nad Katarinom, koja je odrasla u udomiteljstvu, bez pomoći roditelja, nije dobio skrbništvo. Privremena joj je skrbnica njezina udomiteljica, jer Katarina je još u fazi opravka i ne može sama odlučivati i brinuti se o svojim pravima i interesima. Ipak, Marko može podnijeti zahtjev za skrbništvo, što će se dalje rješavati sudski – kaže Sonja Petrović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Koprivnici.

Ključne riječi

Komentara 3

PK
ptica.kos
22:32 04.02.2010.

Svaka čast! Sretno.

KR
kreont
06:58 05.02.2010.

Bog voli takve kao ti. Drago mi je da si se oporavila i takvo što da se ne desi nikome više.

RI
rina
13:41 08.02.2010.

JOS NISMO DOZNALI TKO JE KRIV ZA NESRECU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije