Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše prianjajući kondomi smanjuju zadovoljstvo i povećavaju rizik od zaraza

Britanci u potrazi za boljim kondomima

kriza
Photos.com
16.02.2010.
u 11:30

Gotovo 200 od 436 muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju Univerziteta Kentucky, odgovorilo je da je tijekom posljednjeg seksualnog odnosa imalo problema s loše prianjajućim kondomima.

Loše prianjajući kondomi, osim što smanjuju zadovoljstvo, i za muškarca i za ženu povećavaju rizik od različitih infekcija i trudnoće, zaključuju istraživači.

Naime, vjerojatnost da će muškarac skinuti kondom tijekom seksa udvostručava se zbog problema s prianjanjem, pokazala je anketa provedena među 436 muškaraca. Britanski eksperti, kako jučer donosi BBC, podsjećaju muškarce da kondoma ima u različitim oblicima i veličinama.

Prezervativima, inače, raste popularnost u odnosu na kontracepcijske pilule, ali se strahuje da bi ih parovi mogli odbaciti kad se pokažu neudobnima i nesigurnima.

Kako bilo, 195 od 436 muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju Univerziteta Kentucky, odgovorilo je da je tijekom posljednjeg seksualnog odnosa imalo problema s loše prianjajućim kondomima. Tridesetak ih je priznalo da skidaju prezervativ tijekom seksa, a osamnaestorici se dogodilo da im je kondom pukao. Svi ti problemi bili su manje prisutni kod muškaraca koji su rekli kako nemaju problema s loše prianjajućim kondomima. Stručnjaci za spolno zdravlje smatraju da si muškarci i žene trebaju uzeti vremena da svladaju pravilnu upotrebu prezervativa.

Ključne riječi

Komentara 1

OZ
ozujsko
13:30 16.02.2010.

ma nije problem u kondomu,nego u gacama,pa nemozes svakavog pimpeka obuc u tu konfekciju kad je od 5-10 cm,ali kod nasih balkanaca svaki je kondom mali,i u \"poslu\"zna cesto puta puci,pa ga moras i krpiti,pa balansirati,hehehehe,tu je problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije