Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Brak vas košta viška kilograma

vaga
Arhiva
24.01.2010.
u 11:04

Žene u braku udebljat će se gotovo dva kilograma više nego žena koja je sama. Razlog je - ugađanje partneru kuhanjem.

Prijatelju koji se malo "proširio" otkad se oženio često ćemo izgovoriti "Dobro je tebi u braku". No, na kraju će se sve svesti na onu "godine su to..". No, istraživanja pokazuju da je ipak "problem" u braku. Za zadovoljstvo u braku možete, sve u svemu, često platiti cijenu u obliku malo šireg struka.

Udana žena, pokazalo je istraživanje, udebljat će se u prosjeku gotovo dva kilograma više nego žena slična njoj koja je sama. Naravno, ako je rodila dijete, stvari se ponovno mijenjaju, pa će žena koja je rodila nakon poroda imati i četiri kilograma više.

Razlog, čini se, leži u tome da žena koja živi s muškarcem češće kuha nezdravu hranu, odnosno prestaje paziti na prehranu općenito, zato što hranu prilagođava suprugovim željama. Ugađanje vas, dakle, može koštati viška kilograma.
Istodobno, žena ima manje vremena za vježbanje.

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Queensland u Australiji, a studija je objavljena u časopisu American Journal of Preventive Medicine. Tijekom istraživanja praćeno je 6000 žena između 18 i 23 godine, i to tijekom deset godina.

Pokazalo se tada da je žena u prosjeku dobila devet kilograma ako je imala partnera i rodila dijete, 6.8 kilograma ako je imala partnera i nije rodila, te 4.9 kg ako je bila sama i bez djeteta.

Ključne riječi

Komentara 2

TH
thevoice
11:46 24.01.2010.

2 kilograma vise?? hahahahahaha ......mozda 15 kg vise , alo , gdje zivite ?

DO
doktorica
13:09 24.01.2010.

Drugim riječima ne treba ugađati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije