Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARTE NA DAR

Tko ide u Zagrebačko kazalište lutaka na kazalište sjena?

karneval životinja
zkl
24.03.2010.
u 11:09

Zagrebačko kazalište lutaka uskoro će predstaviti Kazalište sjena u svjetski poznatim i nagrađivanim hitovima profesorice Nikoline Georgieve.

Svjetski poznati autoritet u umjetnosti kazališta sjena, profesorica Nikolina Georgieva proslavila se svojim specifičnim stilom pretvaranja glazbene dramaturgije u onu scensku i korištenjem ljudskih tijela i pokreta za "proizvodnju" sjena. Dva najveća klasika njezina bogatog opusa, "Slike s izložbe" i "Karneval životinja", prema originalnom postavu u Zagreb je u koprodukciji Plesnog studija Liberdance i ZKL-a, prenio bugarski redatelj, glumac i pedagog - Velimir Velev.

Kazalište sjena jedno je od najstarijih u ljudskoj povijesti. Profesorica Georgieva na početku svoje umjetničke karijere krenula je smjerom koji je i danas sugestivan i oduševljava. Njezin stil kritičari definiraju kao “kreativno kazalište sjena” koje pred očima gledatelja nastaje od živoga ljudskog tijela, a ne od mrtvog materijala. Osim te posebnosti u plesu sjena, važno je istaknuti i da je temeljen na poznatoj klasičnoj glazbi.

U predstavi “Karneval životinja” i “Slike s izložbe” glazbena se dramaturgija pretvara u scensku dramaturgiju, a apstrakcije u glazbi pretvaraju se u likove i slike. To je zapravo transformacija i transpozicija suštine klasične glazbe u drugu umjetničku dimenziju – u svijet kazališta sjena! Zbog toga su ovakve predstave zanimljive svima, bez obzira na dob i obrazovanje.

Vecernji.hr ovom prilikom daruje dva puta po dvije karte za ovu predstavu koja će se igrati 25. ožujka. Sve što trebate jest poslati svoje podatke na e-mail adresu nagradna_igra@vecernji.net, u predmetu napisati 'Karneval životinja' i dvoje najbržih osvojit će karte.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije