Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najveća knjižara u Hrvatskoj zatvara svoja vrata

Hoću knjigu Megastore
Foto: Mislav Udovičić
1/4
12.03.2024.
u 16:42

Krajem ožujka 2024. najveća knjižara Hoću knjigu Megastore zatvara svoja vrata, a centar Zagreba privremeno ostaje bez ove knjiške oaze. Unatoč brojnim nagađanjima na društvenim mrežama, riječ je o isteku najma i selidbi u novi prostor.

Foto: Saša Jungić

“Vlasnik prostora našao je nekog tko će unajmiti čitavu zgradu i moramo van”, pojasnio je direktor i suvlasnik Matija Fojs. Megastore je godinama bio dom velikog broja domaćih i stranih knjiga, igračaka, raznog knjiškog asortimana, a ugostio je i mnoštvo promocija, dječjih radionica i svima već poznatih događanja kao što je Noć Harryja Pottera. Posljednji radni dan knjižare bit će taman pred Uskrs, 30. ožujka, a od 15. ožujka pa do kraja mjeseca kupci će moći kupiti brojne naslove i ostale proizvode po velikim sniženjima. Iako je ova vijest pogodila ljubitelje ove šarene knjižare koja se prostire na 700 kvadrata, Hoću knjigu će i dalje ostati u centru Zagreba te će se na ljeto 2024. preseliti u novu poslovnicu u Kaptol centru. “Možda se nekima Kaptol čini dalekim i nepristupačnim, ali uzeli smo u obzir i sigurnost naših djelatnika i kupaca, a svi znamo kakvo je trenutno stanje nakon potresa u strogom centru grada i koliko se sve sporo obnavlja, a da ne govorimo o brojnim nezgodama koje se svako toliko pojavljuju u medijima”, dodaju iz marketinga Hoću knjigu.

Foto: Saša Jungić

O poslovanju i uspjehu ovog knjižarskog lanca govori nedavno otvorenje poslovnice u Puli, ali i dvije nove buduće poslovnice od kojih je jedna u Kaptolu, a druga u City Centru East u Splitu. Zatvaranje Megastorea kraj je jednog velikog poglavlja, ali i početak novih, a bez obzira na znatno manju kvadraturu buduće knjižare u centru, Hoću knjigu će i dalje nastojati sačuvati ljubav prema čitanju i kulturi.

Foto: Mislav Udovičić

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije