Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival priča

Na Pričiginu će govoriti Danijela Martinović i Dino Rađa

Davor Puklavec/PIXSELL
07.03.2024.
u 09:43

Posljednjeg dana festivala tradicionalno će se prijepodne održati i Dječji Pričigin, dok je večer posvećena 60. rođendanu neprežaljenog Predraga Lucića

Popularni festival pripovijedanja Pričigin, koji će se održati od 19. do 23. ožujka, bit će u znaku svog "rodnog grada", poznatih Splićanki i Splićana. Kao i svih dosadašnjih godina, održavat će se u amfiteatru nikad dovršenog Doma mladih koji bi se, prema obećanjima gradonačelnika Ivice Puljka, trebao početi renovirati 1. rujna pa je pitanje gdje će Pričigin dogodine biti. O tome će se brinuti tko nego žene, Maja Vrančić i Patricija Horvat, izvršna i umjetnička direktorica festivala.

Pričigin će početi, kao i proteklih sedamnaest godina, pričama hrvatskih pisaca i spisateljica, a ove godine riječ će biti o splitskim piscima koji su se odselili iz Splita, odnosno onima koji su se iz drugih gradova doselili u Split, a autorsku večer imat će Dino Rađa. Drugi dan posvećen je pričama regionalnih spisateljica i spisatelja – Splitopis te, što je vrlo zanimljivo, pričama na engleskom jeziku irskih storyteller(ic)a pod nazivom "Split matters".

Trećeg dana Pričigina u amfiteatru Doma mladih moći će se čuti priče putopiskinja i putopisaca čiji je zajednički nazivnik "Ča je pusta Londra kontra Splita grada", dok će na autorskoj večeri na temu "Miris mora" gostovati Danijela Martinović.

U petak 22. ožujka pričiginaši će uživati u pričama hrvatskih storytellerica pod nazivom "Splitkarenje", a nakon toga i u pričama posvećenim jednom i jedinom – splitskom Hajduku.

Posljednjeg dana festivala tradicionalno će se prijepodne održati Dječji Pričigin, dok je večer posvećena 60. rođendanu Predraga Lucića, promociji knjige "Južno dvorište I – II" i Melodijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije