Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muzejsko društvo

Milvana Arko Pijevac nova predsjednica HMD-a

Milivana
Novi list
30.05.2012.
u 17:36

Zamijenila je dosadašnju ravnateljicu Dubravku Orečki Jakelić (MUO) koja je Hrvatsko muzejsko društvo vodila u dva uzastopna i uspješna mandata

Na izbornoj skupštini Hrvatskog muzejskog društva održanoj u srijedu 30. svibnja u zagrebačkom muzeju Mimara nakon dva uspješna mandata predsjednice Dubravke Orečki Jakelić (MUO) za novu predsjednicu izabrana je Milvana Arko Pijevac, muzejska savjetinca Prirodoslovnog muzeja u Rijeci.

Milvana Arko-Pijevac rođena je u Rijeci 7. 4. 1960. godine. Zvanje diplomiranog inženjera biologije s ekologijom stekla je 1984. godine na studiju biologije Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Apsolvent je doktorskog studija oceanologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Godine 1986. zapošljava se u Prirodoslovnom muzeju Rijeka gdje danas radi u zvanju muzejske savjetnice. Od 1995. do 2008. u tri mandata imenovana je ravnateljicom muzeja te osim stručnih poslova radi na organizaciji i menadžmentu svih djelatnosti u muzeju. Dobitnica je godišnje nagrade Grada Rijeke u 2008. za unapređenje i podizanje standarda u muzejskoj djelatnosti, promidžbi prirodoslovlja i zaštiti prirode.

Objavila je 12 znanstvenih radova, 15 stručnih radova te 33 studije i elaborata. U muzejskoj djelatnosti autor je 12 izložbi, voditelj modularne koncepcije uređenja stalnog postava muzeja , urednica 12 izdanja Prirodoslovne biblioteke, predsjednica organizacijskog odbora 4 znanstvena savjetovanja, voditeljica 4 projekta u zaštiti prirode te od 2007. do 2010. koordinator projekta financiranog u cijelosti kroz Marie Curie European Reintegration Grant iz VII. okvirnog programa Europske unije. Sudjelovala je na 26 domaćih i inozemnih kongresa. Sudjeluje u pedagoškom radu muzeja, održala je više od 100 predavanja za udruge, studente i učenike na temu biologije mora i muzeologije. Član je organizacijskog odbora Festivala znanosti i predsjednica podružnice Hrvatskog biološkog društva u Rijeci. Godine 2010. imenovana je mentorom za izradu pismenog rada za stjecanje stručnog zvanja u muzejskoj struci (biološka struka, zvanje dokumentarista). Od 2011. godine član je Hrvatskoga muzejskog vijeća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije