Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali kreativci

Izložba likovnog tečaja Studija Tanay u Školskom muzeju

Tanay
VL
25.06.2010.
u 10:29

Polaznici školskoga uzrasta pokazuju izuzetno zanimanje za praktično crtanje, slikanje i uopće vizualno razmišljanje koje im je današnjom oskudnom satnicom onemogućeno u redovitom školskom programu

Kako su nacrtali ili oslikali autoportret, što ih je privuklo temi krajolika, kome se još sviđa mrtva priroda, ali i kako se slika portret po živom modelu ili raskošni akt, pokazuje najnovija izložba polaznika tečajeva Likovnoga učilišta za likovno obrazovanje Tanay otvorena do 29. kolovoza u Hrvatskom školskom muzeju (Trg martšala Tita 4) u Zagrebu.

Polaznici školskoga uzrasta pokazuju izuzetno zanimanje za praktično crtanje, slikanje i uopće vizualno razmišljanje koje im je današnjom oskudnom satnicom onemogućeno u redovitom školskom programu.

Stoga su tečajevi koji razvijaju vizualno mišljenje, vježbaju ruku i oko, sve popularniji među mladima koji se pripremaju za stručne škole ili akademije koje traže likovno predznanje. A mnoga djeca i mladi crtaju za sebe, žele naučiti slikati i crtati zbog svoje ljubavi prema likovnom izražavanju, da nešto znaju i sami, a ne da se samo dive vrsnim sliakrima na izložbama.

Pedagog i profesor Emil Robert Tanay sa suradnicima najbolje radove konačno bira za završnu izložbu. Stoga je za sve veliko uzbuđenje kad se radovi polaznika nekoliko tečajeva nađu na pravoj izložbi u kao što je ova priređena u Hrvatskom školskom muzeju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije