Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gostovanje

Hrvatsko-alžirska predstava gostuje na Bliskom istoku

HARRAG
REZ
22.04.2010.
u 12:53

Hrvatsko-alžirska plesna predstava "El-Harrag" od 23. travnja do 4. svibnja gostuje na dva značajna festivala suvremenog plesa u Palestini i Jordanu.

Hrvatsko-alžirska plesna predstava "El-Harrag" gostuje od 23. travnja do 4. svibnja na dva značajna festivala suvremenog plesa – Ramallah Contemporary Dance Festival u Palestini i Zakharef in Motion - Amman International Dance Festival u Jordanu.

Predstava je nastala u koprodukciji Društva REZ i Compagnie Vent de Sable iz Alžira, a premijeru je imala u studenome prošle godine. U predstavi se kombiniraju suvremeni ples, hip-hop i novi cirkus, a koreografiju potpisuju Rayddine Bouhadja i Nikolina Komljenović.

"El-Harrag" će 28. travnja biti izvedena u Al-Kasaba kazalištu tijekom Ramallah Contemporary Dance Festivala, a zatim 2. i 3. svibnja u Nacionalnom kulturnom centru kralja Husseina u Ammanu. Ovo gostovanje veliko je priznanje radu Društva REZ u promicanju interkulturalnog dijaloga putem izvedbenih umjetnosti to više što na ovim festivalima gostuju vodeća imena svjetske plesne scene: koreografi i plesne skupine Sasha Waltz (Njemačka), City Dance Ensemble iz Washingtona (SAD), Compagnie Thor (Belgija), Mathilde Monnier (Francuska), Siljeholm / Christophersen (Norveška), Opus Ballet (Meksiko), Compagnie 7273 (Švicarska), Suzanne Miller & Allan Paivio Productions (Kanada), Laban centre (U.K.), Ferenec Feher (Mađarska).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije