Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazalište na daljinu

Gradsko kazalište lutaka Split ima novu online premijeru

Foto: GKL Split
1/2
03.04.2020.
u 15:42

Program Kazalište na daljinu! Gradskog kazališta lutaka Split, nastavlja se predstavom "Som na cilom svitu".

Gradsko kazalište lutaka Split nastavlja s programom Kazalište na daljinu! Četiri dosadašnje predstave “Šporki Špiro i Neposlušna Tonka”, “Stonoga Goga”, „Grga Čvarak“ i „Did i repa“ ,nakon on line premijera, su i dalje dostupne i besplatne na Youtube kanalu, te su do sada ukupno registrirale više od 70 000 pregleda! Sretni što najmlađima mogu ispunit i uljepšati vrijeme kod kuće, program nastavljaju danas (petak) 3.4. u 18h online premijerom predstave “Som na cilome svitu“. Predstavu je režirala Renata Carola Gatica, prema tekstu Olje Savičević Ivančević.

Dječak Ivan je jedino dijete na otoku i najveća mu je želja pronaći prijatelja ili prijateljicu s kojima bi se igrao. Jednoga dana odluči krenuti u potragu za "ditetom ko co je i som", ali ne želi napustiti svoj škoj ni „nonote“ s kojima živi. Jedino što mu preostaje je povući cijeli otok za sobom u neizvjesnu pomorsku avanturu.

Tekst Olje Savičević Ivančević, pisan mješavinom dijalekata srednjodalmatinskih otoka, nagrađen je prvom nagradom Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu „Mali Marulić“ 2015.godine, a predstava je nagrađivana na kazališnim festivalima u Hrvatskoj. U njoj igraju Milana Buzolić Vučica, Alin Antunović, Ivan Medić, Branimir Rakić, Andrea Majica i Sanja Vidan.

Predstavu možete gledati putem linka https://www.youtube.com/watch?v=FwADEp4E2l4&feature=youtu.be, a nakon premijere predstava će do daljnjeg biti dostupna za gledanje putem Youtube kanala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije