Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMITE KIŠOBRANE

Oglašen meteoalarm: Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku

Nevrijeme
Foto: Rain Alarm
1/4
16.05.2024.
u 23:00

U subotu prolazno stabilnije, sunčanije i toplije, uz slabiji vjetar pa opet većinom vjetrovitije i promjenjivije, uz češće pljuskove, gdjekad praćene i grmljavinom.

Krunoslav Mikec iz DHMZ-a prognozirao je kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana. "U petak na istoku Hrvatske dosta sunčana vremena, uz ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. U Srijemu će još puhati jugoistočnjak uz povećanu vjerojatnost za kišu, moguće i izraženije pljuskove sredinom dana i popodne. Najviša temperatura između 24 i 26°C.

U središnjoj Hrvatskoj od 22 do 25°C. Danju uglavnom sunčano, samo još na sjeveru bit će ujutro područja uz više oblaka, moguće i kišu. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak. Jugozapadnog vjetra bit će i u Gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu, a u drugom dijelu dana na moru mjestimice i jugo. Bit će većinom sunčano, a uz jači razvoj oblaka poneki je pljusak moguć u unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru", piše Mikec za HRT.

Pokoji pljusak može biti ponegdje u Zagori, dok će drugdje u unutrašnjosti Dalmacije i na srednjem Jadranu prevladavati sunčano. Najviša temperatura zraka od 23 do 26 °C, a puhat će jugozapadni i zapadni, mjestimice i sjeverozapadni vjetar. Na jugu Hrvatske još veći dio dana jugo, ponegdje u noći i ujutro i jako. Na otvorenom moru zapuhat će sjeverozapadnjak. Dan će obilovati sunčanim vremenom, no mjestimice, uz jači razvoj oblaka, može biti pljuska ili samo malo kratkotrajne slabe kiše."

"Nakon većinom sunčane subote, od nedjelje ponovno povećana vjerojatnost za lokalne pljuskove ili kratkotrajnu mjestimičnu kišu. Zadržat će se podjednako toplo kao u petak. Podjednako i na Jadranu, gdje će idućih dana uglavnom puhati jugo. U subotu većinom sunčano, samo na jugu uz mogućnost za ponegdje malo kiše. A nedjelja i ponedjeljak uz promjenjivu naoblaku mjestimična prolazna kratkotrajna kiša, moguće i poneki neverin", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

VEZANI ČLANCI:

Inače, prognostičari DHMZ-a izdali su za petak žuti meteoalarm za nekoliko regija, a na snazi je zbog, kako navode, mogućeg grmljavinskog nevremena. Južna Dalmacija i dubrovačka regija "u žutom" su zbog jakih udara juga.

Za četvrtak je cijela zemlja pod meteoalarmom, a zbog kiše i grmljavinskog nevremena u zagrebačkoj i karlovačkoj regiji na snazi je narančasti alarm koji označava opasno vrijeme. Kretanje nevremena koje će donijeti kišu možete pratiti ovdje. Crvena boja označava veću količinu oborina.

GALERIJA Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru

Nevrijeme
1/156

Komentara 1

DC
DC
23:43 16.05.2024.

Meteoalarm? Loseg vremena je uvijek bilo i biti ce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije