Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Dokumenti vremenskih mijena glavnoga grada

Tošo Dabac
Foto: Tošo Dabac
1/3
30.10.2012.
u 14:06

Mnoge od 56 fotografija Dabac nikad nije razvio i objavio. Zagrebačkim motivima bavio se u više od 5000 fotografija

Izložba (U)lice Zagreba predstavlja se u NO galeriji pri zagrebačkom MSU u sklopu 4. dana fotografije arhiva Toše Dabca čime se nastoji otkriti novi i manje poznat ciklus iz opusa našeg najpoznatijeg fotografa. Predstavljaju se urbane fotografije iz šireg vremenskog raspona od 30-ih do kraja 50-ih godina prošlog stoljeća koje ga potvrđuju kao autora lirske kronike vlastitog grada, riječima Mladena Tudora “on je fotograf trotoara, zanat mu je cesta, a zvanje intuicija. Njegova je kamera nepodmitljiva, ona je podčinjena vremenu.“

Mnoge od 56 fotografija koje se izlažu sam Dabac nikad nije razvio i objavio, a ukupno je napravio cjelinu od više od 5000 negativa sa zagrebačkim motivima. Izložba je zanimljiva jer daje uvid u vremenske mijene grada. Autorica je koncepta izložbe Marina Benazić. Uz nju fotografije je birala i Daniela Bilopavlović Bedenik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije